Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина – у лідерах з впровадження медичної реформи

04 Червня 2018 • 13:48

Кіл-сть переглядів: 494

1Житомирщина у п’ятірці лідерів серед областей України з впровадження медичної реформи, зокрема, за темпами підписання декларацій з лікарями.

 

Про це повідомляє начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

 

«Вперше за багато років за ініціативи Президента України починає трансформуватися система охорони здоров’я, де лікар матиме гідну оплату і умови праці, а пацієнт – якісні послуги. Житомирщина впевнено крокує етапами реформування. Зокрема, на сьогодні вже майже 248 тисяч жителів області підписали декларації з лікарями – 20%. За цим показником Житомирщина знаходиться у п’ятірці лідерів серед областей», – розповідає Микола Суслик.

 

Також він додав, що Житомирщина уже розробила спроможну мережу медичних закладів первинної ланки, яка складається з 40 амбулаторій. 10 нових амбулаторій нового типу з житлом для лікарів планується збудувати вже у 2018 році.

 

«На цьому етапі медичної реформи велику роль для позитивних змін відіграють громади, адже вони зацікавленні у наданні своїм жителям якісних медичних послуг, професійних лікарях. Тоді будуть створені хороші умови для медичних працівників, у яких професіонали захочуть працювати», – зазначив Микола Суслик.

 

Нагадаємо, понад 80 млн грн спрямовано у минулому році на ремонти медичних закладів та придбання обладнання.

 

Серед найпотужніших медичних проектів 2017 року:

Версія для друку