Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина відзначила 30-річчя Незалежності України патріотичним парадом. ВІДЕО. ФОТО

24 Серпня 2021 • 16:00

Кіл-сть переглядів: 512

Сьогодні, 24 серпня, на Житомирщині тривають святкові заходи з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Так, в обласному центрі відбувся урочистий парад, який розпочався  одночасно у трьох напрямках – від пам’ятників Тарасу Шевченку, Олегу Ольжичу та Івану Огієнку.

 

Участь у заходах взяли, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, його заступники Наталія Остапченко, Олександр Федько, Віктор Градівський, Юрій Оханський  та керівник апарату ОДА Олег Шарварко, голова обласної ради Володимир Федоренко та його заступник Володимир Ширма, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, представники духовенства, військовослужбовці, громадськість та ЗМІ.

 

Учасники урочистого параду поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, Івану Франку,  Олегу Ольжичу та Івану Огієнку, меморіального погруддя В’ячеслава Чорновола, меморіальної дошки Михайла Грушевського, пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова, могили учасників українських національно-визвольних змагань Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, меморіальних стендів загиблих та померлих воїнів АТО/ООС на Майдані Соборному, меморіального стенду Героїв Небесної Сотні біля Свято-Михайлівського кафедрального собору.

 

Після вшанування пам’яті видатних державотворців та борців за незалежність Української держави всі учасники патріотичного параду долучилися до урочистого заходу на майдані Соборному.

«Цього року День незалежності особливо важливий для нас усіх. Цього разу, двадцять четвертого серпня ми не лише згадуємо національних героїв минулих часів, які робили все можливе і неможливе для утвердження української держави. Сьогодні ми маємо сучасних героїв, які виборюють та захищають незалежність та територіальну цілісність України. Проте головним є те, що в Україні завжди були та залишаються люди, які готові боротися за її незалежність», – зазначив у своєму привітальному слові голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Після святкових промов керівництва Житомирської області учасники заходу переглянули виступи творчих колективів міста та області, а також проліт над Соборним майданом цивільної авіації з прапорами України,  Житомирської області та міста Житомир.

 

Жителі Житомира та гості міста сьогодні також можуть долучитися до соціального проєкту «Мистецтво для життя», який проходитиме до 20:00 на майдані Соборному. У рамках проєкту діятимуть:

 

кобзарсько-лірницька платформа (виступи лірників та кобзарів);

книжкова галявина (виставка-ярмарка, цикл публічних читань);

сімейний простір (зона для дітей з батьками);

сила традицій (майстер-класи з народних ремесел та мистецтв);

відео світлиця (показ знакових українських кінострічок);

написання найбільшої дитячої картини України.

 

А о 18.00 в Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги розпочнеться святковий концерт «Ти у мене єдина».

 

Версія для друку