Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина вражає: проєкт «Tour de Ukraine»

27 Вересня 2024 • 15:45

Кіл-сть переглядів: 105

Житомирщина — край, де переплітаються природні дива та історичні скарби, місце, яке захоплює мальовничими краєвидами, унікальними рослинами й тваринами. Тут кожен куточок дихає силою, яка відображається в суворих скелястих ландшафтах та у міцному характері місцевих жителів.

 

Саме тому команда мультимедійного проєкту «Tour de Ukraine» вирішила розкрити цю самобутню красу Житомирського регіону, створивши краєзнавчий і туристично-документальний фільм «Житомирщина: відкриваймо рідне».

 

Мета проєкту — патріотичне виховання та популяризація культурних й історичних багатств нашої країни. У його межах команда відвідала визначні місця Полісся, відкриваючи для українців неповторні перлини Житомирщини.

 

Один із таких скарбів — село Старий Солотвин, де на Острові Кохання розташована справжня природна оаза. Тут, у мальовничому місці, стоїть казковий «Будинок рибалки», який, здавалося б, перенесений зі сторінок стародавніх легенд. Дерев’яні стіни цього затишного будинку, оточені водою та зеленню, створюють неповторну атмосферу. Легенди про це місце додають йому таємничості й романтики, роблячи його унікальним туристичним об’єктом.

 

Також команда завітала до Садиби Михайла Чайковського, яка зберігає в собі відгомони минулих епох. У садибі нині розташована народознавча кімната, де зібрані старовинні меблі, посуд, книги та інші артефакти. Особливу увагу привертають польські видання XIX століття, зокрема книги, датовані 1838 роком.

 

Наступним пунктом подорожі стало місто Звягель — місця, де історія дихає вулицями, фортеця стоїть як символ незламності, а літературні та мультикультурні традиції створюють унікальний колорит. У часи повномасштабної війни це місто з честю відновило своє прадавнє ім’я. Звягель — батьківщина не тільки славетної Лесі Українки, але й генерала Залужного та багатьох інших героїв, які сміливо захищають рідну землю.

 

Місто відоме також своїм самоврядуванням, корені якого сягають часів Київської Русі. Археологічні знахідки на околицях Звягеля відкривають перед нами літописні городища, що вражають своєю історичною значущістю та неповторною красою.

 

Також усіх учасників команди «Tour de Ukraine» вразили своєю величчю краєвиди Словечансько-Овруцького кряжу та Дружбівського кар’єру. Ці місця ніби з іншого світу, захоплюють погляд і залишають у серці незабутні враження.

 

Житомирщина — це більше, ніж просто регіон. Це край, де історія та природа переплітаються, створюючи унікальний простір, який варто відкривати знову і знову. Тут кожен куточок наповнений чарами минулого і неповторною красою сучасності, а гостинність місцевих жителів робитимуть ваші подорожі особливо теплими.

 

 

Версія для друку