Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина з Авдіївкою – Ігор Гундич

01 Лютого 2017 • 12:20

Кіл-сть переглядів: 676

Житомирщина активно включається в процес допомоги жителям м. Авдіївки.

 

І вже із 14.00 год. сьогодні, 01 лютого, у приміщеннях Богунської і Корольовської районних рад розпочинають діяти пункти збору гуманітарної допомоги від жителів міста. Функціонуватимуть вони до 14.00 год. 04 лютого. Центр допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації прийматиме допомогу від юридичних осіб до 18.00 год. 03 лютого 2017 р.

 

Про це повідомив голова ОДА Ігор Гундич під час брифінгу ЗМІ після проведення оперативного штабу щодо забезпечення допомоги населенню м. Авдіївка.

 

«Житомирщина з болем ставиться до того, що відбувається зараз в Авдіївці. Нам прикро, що від дій російського агресора страждають прості люди. Але Житомирщина з Авдіївкою і всі разом ми готові допомогти», – зазначив Ігор Гундич.

 

Теплі речі, продукти харчування, медикаменти, дизельне паливо та інші речі згідно з переліком вкрай необхідні жителям Авдіївки. Тому керівник області доручив створити оперативні штаби у кожному районі та організувати збір гуманітарної допомоги жителям Авдіївки.

 

Також із завтрашнього дня, 2 лютого, до збору допомоги долучаться працівники структурних підрозділів ОДА та облради.

 

На запитання журналістів щодо того, чи готова область приймати біженців з м. Авдіївки, голова ОДА запевнив: «Якщо в цьому буде потреба, то ми звичайно ж протягнемо цим людям руку допомоги. Сьогодні у нас є можливість відправити 38 дітей з Авдіївки у санаторій Дениші для їх оздоровлення та відпочинку. Також звертаюсь до жителів Житомирщини: прийняти у свої родини дітей за потреби. Думаю, це не проблема сьогодні – прихистити на місяць-два дітей, поки в Авдіїівці відбуваються ці події».

 

Голова ОДА Ігор Гундич разом з головою облради Володимиром Ширмою та міським головою Сергієм Сухомлином закликали небайдужих жителів області допомогти населенню м. Авдіївки, а ЗМІ – оперативно висвітлити інформацію про пукти збору та перелік необхідних речей.

 

Версія для друку