Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина за підсумками року посіла 2 місце за темпами зростання будівництва

14 Березня 2018 • 12:00

Кіл-сть переглядів: 316

Житомирщина за підсумками 2017 року посіла 2 місце за темпами зростання будівництва.

Про це сказав голова ОДА Ігор Гундич під час прямого ефіру у програмі «Відкрита студія» на телеканалі Союз-ТВ.

«За 2017 року ми другі за темпами зростання будівництва. Ця галузь дає створення робочих місць. Тут задіяні не тільки будівельники, а ціла індустрія. Це і спричиняє зростання економічних показників в області. Мене це, як керівника області, звичайно радує. Будемо робити, щоб і 2018 рік пройшов у такому ж темпі», – сказав Ігор Гундич.

Також він додав, що за останні роки в області відкрилися низка підприємств або розширилися виробництва на вже існуючих. За рахунок цього створено 2,5 тис робочих місць.

«Ми повинні розуміти, які є пріоритети в області – це каменеобробка, лісопереробка та сільське господарство. Нові підприємства будуть відкриватися саме у пріоритетних галузях. Для нас пріоритет – повний цикл виробництва, щоб, до прикладу, ми не просто вивозили кукурудзу або камінь та продавали, а щоб підприємства максимально все переробляли і виготовляли готову продукцію. Це, знову ж таки, будуть нові робочі місця», – сказав Ігор Гундич.

Керівник області додав, що відкриття таких підприємств сприятиме і економічній ефективності, де зараз Житомирщина на 5 місці.

Версія для друку