Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина залишається у “помаранчевій” зоні карантину, – Олександр Федько

09 Лютого 2022 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 349

08 лютого Державна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення залишити Житомирську область у “помаранчевій” зоні карантинних обмежень. Наразі медична система області справляється з підвищеним навантаженням від чергової хвилі COVID-19.

.

Від Житомирської області участь у засіданні в режимі онлайн взяли заступник голови Житомирської облдержадміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, заступник голови ОДА Віктор Градівський, керівник апарату ОДА Олег Шарварко, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних установ.

“Це відтермінування – гарна можливість попіклуватися про власне здоров’я та отримати щеплення. Тим самим ви можете запобігти важкому перебігу хвороби й таким чином знизити навантаження на медичну систему області, а отже разом ми здатні запобігти потраплянню Житомирщини до “червоної” зони карантинних обмежень”, – сказав Олександр Федько.

Епідеміологічна ситуація в області поступово ускладнюється з другої половини січня. Протягом останніх трьох тижнів зареєстровано понад 19 тисяч нових випадків захворювання.

.

Водночас на сьогодні маємо позитивну тенденцію до зниження динаміки рівня госпіталізацій. Медичні установи області, залучені до лікування COVID-19, повною мірою забезпечені безперебійними поставками медичного кисню.

Закликаємо усіх жителів Житомирщини врахувати нинішні обставини та не забувати про елементарні правила безпеки, які ви всі знаєте: дотримуйтеся маскового режиму, дистанції та користуйтеся антисептиками. А при найменших ознаках інфекційного захворювання залишайтеся вдома!” – наголосив Олександр Федько.

Нагадаємо, що 50% дорослого населення України вакцинувалися проти COVID-19.

.

Версія для друку