Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщиною прямує децентралізаційний марафон

26 Липня 2016 • 11:46

Кіл-сть переглядів: 749

1Всеукраїнська акція під назвою «Децентралізаційний марафон» була ініційована Асоціацією міст України та запущена у червні з метою активізації та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад.

 

Про це розповіла сьогодні, під час брифінгу з питань децентралізації, виконавчий директор Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Кухарська.

 

Марафон проходить під гаслом «1000 громад: на старт!» та має на меті охопити всі регіони України. Протягом півроку у громадах пройде близько 1000 виїзних заходів, які організовуватимуть регіональні відділення Асоціації.

 

Наші спеціалісти побували вже у 14 з 50 намічених громад. Консультанти інформують про переваги децентралізації, роз’яснюють переваги та процеси об’єднання, консультують та допомагають готувати необхідні документи.

 

Тетяна Кухарська закликала представників ЗМІ долучатися до просування реформи, поїхати разом з консультантами, почути з перших вуст, про що говорять у громадах та донести до населення всю суть децентралізації.

 

Крім того, саме для журналістів, які висвітлюватимуть децентралізаційний марафон, оголошено конкурс на краще висвітлення «Спроможні громади – сильна держава».

 

Конкурс проводиться у кожній області окремо, організаторами виступають регіональні відділення  Асоціації міст України.

 

Номінації Конкурсу

  • Публікація в друкованих або Інтернет ЗМІ.
  • Телевізійна програма (або серія програм).
  • Радіопрограма (або серія програм).

Для участі у Конкурсі потрібно подати у відповідне регіональне відділення АМУ заявку та матеріали, що були опубліковані або вийшли в ефір у період липень-жовтень 2016 року у регіональних медіа (державних, комунальних, приватних). Головна вимога – змістовне висвітлення «Децентралізаційного марафону».

 

Житомирське РВ АМУ: (0412)223466, виконавчий директор Тетяна Кухарська (096)9963168, регіональний консультант з комунікацій Світлана Прокоф’єва, моб.:(096)4489471.

  • Прийом публікацій до 4 жовтня.
  • Оголошення переможців в областях – 15 листопада.
  • Церемонія нагородження переможців в областях – листопад
  • Спеціальний захід АМУ для журналістів регіональних ЗМІ у Києві – грудень.

Переможці Конкурсу, визначені у кожній області, отримають грошові премії та будуть запрошені в Київ на спеціальний захід для регіональних ЗМІ.

 

1

Версія для друку