Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська молодь продемонструвала технічні розробки майбутнього

16 Квітня 2015 • 10:50

Кіл-сть переглядів: 738

У Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова 16 квітня відбувся традиційний з’їзд творчої молоді Житомирщини. Захід пройшов під гаслом «Все для нашої перемоги. Героям слава!». Школярі, студенти та молоді науковці представили у на виставках свої технічні розробки.

 

Цього року з’їзд особливий, адже талановита молодь адекватно відреагувала на події у східних областях України. Юні розробники показали створені ними технічні засоби, які допоможуть повернути мир і спокій в нашу державу, а також наблизять українську армію до перемоги з мінімальними втратами.

 

За словами начальника Житомирського військового інститут імені С.П. Корольова генерал-майора Юрія Даника, всі досягнення юних розробників мають стати основою  економічного розвитку Житомирщини та нашої держави загалом.

 

«Ми маємо воювати не людськими ресурсами, а розумом, не кількістю, а знаннями та вміннями. Велика кількість технічних засобів розроблена дітьми і багато в чому вони випереджають час. Через деякий час ці досягнення стануть основою Збройних Сил майбутнього», – переконаний Юрій Даник.

 

З технічними досягненнями молоді ознайомилися і представники влади – заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський та народний депутат України Борислав Розенблат.

 

У своєму виступі перед творчою молоддю Ярослав Лагута наголосив: «Саме ви, молоді розробники, є майбутнім нашої держави. Продовжуйте займатися сучасними високотехнологічними розробками,  від яких залежить потенціал та авторитет України у світі. Переконаний, що всі ваші проекти будуть втілені в життя, а Житомирщина стане військово-інтелектуальним центром нашої держави».

 

Юні розробники із захопленням розповідають про свої технічні досягнення. Курсант військового інституту Олександр Гироль продемонстрував роботизовану систему спостереження та розмінування, яку вони з товаришем створили за два місяці. Зараз в її основі програмне забезпечення та два мобільні телефони. А в майбутньому системою управлятимуть через супутник на далекій відстані. Курсант наголошує, що вітчизняні розробки значно дешевші, ніж закордонні і нічим не поступаються своєю якістю зарубіжним аналогам.

 

Викладачі та науковці одностайні в тому, що такі заходи дозволяють продемонструвати інтелектуальний потенціал молоді Житомирщини та дають віру в те, що саме в нашій області виховується плеяда майбутніх науковців.

 

z

 

x

 

b

 

 

n

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку