Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська обласна дитяча лікарня одна із кращих в Україні

22 Травня 2015 • 14:14

Кіл-сть переглядів: 2 559

Проблеми та перспективи ортопедо-травматологічної служби обговорили лікарі Житомирщини на розширеному засіданні профільного  товариства, яке відбулося в обласній дитячій клінічній лікарні за участі головного дитячого ортопеда-травматолога МОЗ України Анатолія Левицького.

 

«Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня по праву належить до найкращих регіональних дитячих лікарень. Підтвердження тому – статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», – зазначив Анатолій Левицький.

 

За 30 років роботи лікарня виросла у потужний та сучасно оснащений лікувально-діагностичний центр з надання спеціалізованої медичної допомоги дітям. Заклад має вищу акредитаційну категорію. Колектив лікарні успішно впроваджує новітні технології у лікуванні дітей та постійно працює над подальшим удосконаленням.

 

Головний дитячий ортопед-травматолог МОЗ України Анатолій Левицький доповідав про лікування раннього сколіозу у дітей.

 

Блок виступів був представлений фахівцями Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «ОХМАТДИТ». Зокрема, йшлося про інтраопераційне моделювання дуги-пластини при лікуванні лейкоподібної деформації грудної клітки, остеосинтез титановими еластичними стержнями в лікуванні переломів довгих кісток у дітей тощо.

 

Завідувач травматологічного відділення лікарні Віктор Панчишин ознайомив учасників зібрання з основними напрямками та результатами 30-річної діяльності очолюваного ним підрозділу.

 

У відділенні успішно проводяться реконструктивно-відновні та стабілізуючі операції з використанням шкірної, сухожильно-м’язової та різних видів кісткової пластики для хірургічної реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч дітей як Житомирської області, так і інших регіонів України. В складі травматологічного відділення функціонують реабілітаційні та нейрохірургічні ліжка. Щороку тут проходять лікування більше 1,5 тисячі дітей, виконується більше 600 оперативних втручань.

 

Серед проблемних питань, які виникають у дитячій медицині – застосування малоінвазивних технологій в ортопедії і травматології, а також недостаттня поінформованість батьків з ознаками порушень постави дітей.

 

Під час роботи розширеного товариства  виступаючі вели жвавий діалог з аудиторією та відповідали на запитання колег.

 

1

 

2

 

3

 

4

Версія для друку