Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська обласна «Просвіта» відзначила 110-річчя з дня створення

15 Грудня 2017 • 12:12

Кіл-сть переглядів: 412

Житомирське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка відзначила своє 110-річчя з дня створення.

 

Привітав їх сьогодні, 15 грудня, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 

«Вклад «Просвіти» та її діяльність важко переоцінити. Він не вимірюється лише здобутками сьогодення – це надпотужний громадський рух, який дуже серйозно вплинув на формування не лише української державності, а в першу чергу української та україномовної свідомості. Тож дякую просвітянам всіх поколінь, за те що підтримували та розвивали «Просвіту» за різних умов. Від імені голови адміністрації Ігоря Гундича вітаю вас та бажаю успіхів в усіх починаннях. Зі святом!», – сказав він.

 

Також за значний особистий внесок у твердження української мови, як державної у всіх сферах життя і діяльності суспільства, виховання молоді в дусі патріотизму і пошани до своєї незалежної держави та з нагоди 110-річниці Ярослав Лагута вручив подяки голови облдержадміністрація найкращих просвітян області.

 

Нагадаємо, що у Житомирській ОДА була створена робоча група, яка напрацьовувала концепцію відзначення 110-річниці обласної «Просвіти».

Версія для друку