Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська область отримала чергову партію американської вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech

07 Вересня 2021 • 14:00

Кіл-сть переглядів: 213

Нова партія вакцини Pfizer надійшла на базу спеціального медичного постачання Житомирської обласної ради в суботу, 04 вересня. Йдеться про понад 12 тисяч доз препарату та необхідного розчинника для розведення.

 

Отримана вакцина призначена для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів. Також цією партією планують щепити людей, які отримали першу дозу вакцини.

 

Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини. Відповідно до інструкції інтервал між введенням першої та другої дози вакцин складає 21 день. Ефективність вакцини становить 95%.

 

Нагадаємо, що відповідно до рекомендацій виробника змінилися вимоги до зберігання вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, зокрема у звичайних холодильниках за температури від +2°C до + 8°C протягом одного місяця.

 

Пам’ятайте! Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. Усі щеплення є добровільними і безоплатними. 

 

Від початку вакцинальної кампанії від COVID-19 у Житомирській області проведено 321 126  щеплень, із них першу дозу отримали 185 337 осіб та другу дозу – 135 789 осіб.

 

31 серпня Житомирська область отримала також 71 тисячу доз вакцини AstraZeneca. 

 

Версія для друку