Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська область отримала ще 11 нових спеціалізованих автомобілів екстреної медичної допомоги, — Наталія Остапченко. ВІДЕО

12 Травня 2021 • 18:00

Кіл-сть переглядів: 609

Сьогодні, 12 травня, ще 11 сучасних спеціалізованих автомобілів Citroën класу «С» поповнили автопарк комунального некомерційного підприємства “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Житомирської обласної ради. У подальшому планується закупити ще 14 спеціалізованих автомобілів класу «В».

 

До передачі автомобільної техніки долучилася перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко та т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Світлана Мошківська.

«Автомобілі оснащені всім необхідним обладнанням, потрібним для підтримки життєдіяльності людини під час надання екстреної допомоги та транспортування хворого до лікувального закладу в будь-якому стані», — зазначив в.о. директора КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Житомирської обласної ради Віктор Гриньов.

Наталія Остапченко зазначила, що в умовах пандемії COVID-19 оновлення автопарку автомобілів екстреної допомоги є надзвичайно важливим кроком модернізації таких закладів.

«Важливо те, що з початком пандемії, впродовж 2020 та 2021 років, нам вдалося здійснити найбільш масштабне придбання автомобілів екстреної медичної допомоги», — наголосила перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації.

Лікар-інтерн Петро Артемчук наголосив, що нові реанімобілі мають надсучасне кисневе обладнання, що дозволяє підтримувати дихання пацієнтів у автоматичному режимі, а це надзвичайно важливо в умовах боротьби з коронавірусною інфекцією.

 

Як зазначив Віктор Гриньов, нові транспортні засоби будуть передані до підстанцій у містах Житомир, Бердичів, Коростень та Новоград-Волинський.

 

Загальна вартість техніки – майже 44 мільйони гривень.

 

Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.

 

 

Версія для друку