Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська ОДА: На період тривалої спекотної погоди на Житомирщині обмежено рух на автомобільних дорогах загального користування державного значення

01 Липня 2021 • 17:02

Кіл-сть переглядів: 309

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації №389, яке Віталій Бунечко підписав 01 червня поточного року.

 

Дане розпорядження розроблене з метою збереження дорожнього покриття автомобільних доріг у період тривалої спекотної погоди та температури повітря вище ніж 28 °С, яка призводять до руйнування покриття доріг та утворення на них деформацій у вигляді колійності та просідань.

 

Так, у розпорядженні рекомендовано Службі автомобільних доріг у Житомирській області:

 

ввести режим обмеження руху автомобільними дорогами загального користування державного значення області великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь бiльше ніж 7 тонн з 9 до 22 години;

 

встановити на автомобільних дорогах загального користування державного значення необхідні заборонні дорожні знаки та інформаційні панно.

 

Також у розпорядженні рекомендовано УПД ГУНП України Житомирській області, Управлінню патрульної поліції у Житомирській області ДПП та Управлінню Укртрансбезпеки у Житомирській області:

 

у період дії режиму обмеження забезпечити контроль за проїздом великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування державного значення;

 

вживати заходів щодо забезпечення відстою великовагового автотранспорту лише на існуючих автостоянках та майданчиках відпочинку, в тому числі розташованих біля об’єктів дорожнього сервісу.

 

Обмеження руху не розповсюджується на транспортні засоби, які використовуються під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

 

Нагадуємо, що Президент України Володимир Зеленський держави підписав закон, який закріплює автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових норм.

Версія для друку