Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирські лікарі пройшли майстер-клас з діагностики, лікування і профілактики кардіологічних захворювань

04 Лютого 2015 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 666

3 лютого у Житомирській обласній клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського для лікарів-кардіологів, лікарів-терапевтів та лікарів загальної практики-сімейної медицини області відбувся майстер-клас «Тактика ведення хворих з миготливою аритмією». Про це повідомляє департамент охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Захід проводився за ініціативи Асоціації аритмологів України та Робочої групи з порушень ритму серця Асоціації кардіологів України, Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка M.Д.Стражеска» НАМН України, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Обласний позаштатний кардіолог Олена Ільчишина на початку зауважила, що даний захід проводиться з метою покращення надання медичної допомоги хворим з серцево-судинною патологією та підвищення кваліфікації лікарів області з питань діагностики, лікування і профілактики кардіологічних захворювань.

 

Президент Асоціації аритмологів України, завідувачу відділу аритмій серця ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» НАМНУ, професору Олег Сичов наголосив, що такі майстер-класи проводяться вже десятий рік поспіль та вже стали традиційними.

 

За його словами, за цей час команда фахівців вже неодноразово побувала в усіх регіонах України. В основному проводять 5-6 майстер-класів на рік. Їхня тематика є різноплановою й доволі насиченою. Адже тут розглядаються як загальні питання діагностики та лікування аритмій, так і проводяться детальні аналізи інших аспектів.

 

На тверде переконання професора Сичова, надзвичайно важливою є участь лікарів загальної практики-сімейної медицини у подібних науково-практичних заходах. Сімейні лікарі набувають нових знань, стають більш обізнані у тонкощах аритмології.

 

У рамках майстер-класу були прочитані лекції провідних спеціалістів з питань клінічної аритмології, обговорені питання діагностики, лікування та попередження ускладнень фібриляції та тріпотіння передсердь з урахуванням останніх рекомендацій Європейського товариства кардіологів, Асоціації кардіологів України та Асоціації аритмологів України.

 

Після завершення майстер-класу «Тактика ведення хворих з миготливою аритмією» всі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку