Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирському медінституту – 140!

20 Березня 2015 • 13:59

Кіл-сть переглядів: 638

Сьогодні, 20 березня, Житомирський інститут медсестринства святкує своє 140-річчя.

 

Інститут засновано у 1875 році. За свою історію медзаклад випустив понад 35 тис. фахівців.

 

Із вітальною промовою виступив голова обласної ради Віталій Француз. Він також передав особисті вітання голови облдержадміністрації Сергія Машковського, який зараз перебуває із робочим візитом у Любарському районі, всьому колективу інституту та окремо – найстаршій викладачці закладу Світлані Кузьмівні Шинкарьовій.

 

Працівники інституту медсестринства отримали почесні грамоти від облдержадміністрації, обласної ради та департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Житомирський інститут медсестринства по праву вважається навчальним закладом, в якому панують любов до людей, милосердя як ознака величі людини, та доброта, яку може побачити навіть незрячий.

 

Під час урочистостей студентський інтерактивний театр «Персона» репрезентував інсценізовану постановку, в якій розповідалося про історію навчального закладу. Все розпочалося у 1875 році з Волинської фельдшерської школи, в якій навчалися лише хлопці. Основні вимоги до студентів тоді полягали у вмінні читати, писати та знанні православних молитов. Згодом навчальний заклад відкрив свої двері й для дівчат. Із його розвитком зростали й вимоги до студентів. Так показовим є той факт, що на початку ХХ століття для допуску до випускних іспитів дівчата мали самостійно прийняти 20 пологів.

 

Інститут медсестринства протягом своєї 140-річної історії змінював назви та розширював профіль підготовки фахівців, але весь цей час він залишався кузнею медичних кадрів Житомирщини.

 

У закладі виховують та навчають не лише висококваліфікованих фахівців, а й щирих патріотів і свідомих громадян України. Студенти постійно здають кров для поранених бійців АТО, збирають кошти для наших захисників і допомагають лікувати воїнів у Житомирському військовому госпіталі. Викладачі та студенти пам’ятають і про свого героя – випускника інституту Артура Пушанка, який загинув на сході країни влітку минулого року.

 

Вітаємо Житомирський медінститут!

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку