Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирський музичний фаховий коледж імені В.С.Косенка є одним із найкращих мистецьких навчальних закладів України, – голова атестаційної комісії 2022 року. ФОТО. ВІДЕО

22 Червня 2022 • 18:00

Кіл-сть переглядів: 781

Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С. Косенка – найстаріший заклад фахової передвищої мистецької освіти Житомирської області. Більше 115 років його безперервної навчальної, культурно-мистецької та громадської діяльності тісно переплетені з драматичними сторінками та великими віхами історії нашої держави. Не став винятком і 2021-2022 навчальний рік. Для колективу закладу він став часом потужного єднання у професії навколо найважливіших цінностей нашого народу – захисту рідної землі та національної культури.

 

Про організацію навчального процесу в умовах воєнного стану, проведення підсумкової атестації здобувачів освіти та вступну кампанію – 2022 розповіла директорка коледжу Ганна Бродська.

«На зміну тривожним думкам і розпачу перших днів війни “Як можна грати та співати, коли гинуть люди?!” поступово прийшло чітке розуміння важливості нашої праці. Втішати, підбадьорювати, дарувати миті радості і натхнення, зміцнювати волю та закликати до боротьби – це те, чим ми наполегливо займаємось і будемо робити задля нашої перемоги над ворогом, використовуючи доступні нам засоби і форми вираження. Активна участь у благодійних концертах зі збору коштів на підтримку внутрішніх переселенців і біженців, Збройних Сил України, виступи у госпіталях, волонтерство та гуманітарна допомога – це те, чим займаються викладачі і студенти закладу у різних куточках нашої держави та Європейського Союзу», – сказала керівниця закладу.

З 21 березня у коледжі в дистанційному формі відновлено освітній процес. Навчальні плани з усіх дисциплін виконані у повному обсязі. Завдяки цілеспрямованій та злагодженій взаємодії викладачів та адміністрації закладу вироблені чіткі та прозорі критерії оцінювання теоретичних знань та практичних умінь і навичок студентів, що значно полегшило процедуру завершення навчального року та проведення семестрового контролю.

 

В умовах дії воєнного стану у новому для навчального закладу дистанційному форматі з 13 по 21 червня 2022 року успішно пройшла атестація здобувачів освіти зі спеціального класу, камерного ансамблю, концертмейстерського класу, диригування, хороведення, сольного співу, теорії музики, основ педагогічної майстерності та інших фахових дисциплін із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

 

До складання атестаційних творчих іспитів в якості ілюстраторів безпосередньо долучилися викладачі різних відділів, що сприяло підвищенню загального виконавського рівня ансамблевого музикування та концертмейстерства.

 

Основою програм студентів-випускників, представлених на розгляд атестаційної комісії, стали твори класичної та сучасної української музики, авторські обробки народних пісень, а також твори європейських композиторів різних епох.

 

Усі 45 цьогорічних випускників успішно пройшли підсумкову атестацію та отримали кваліфікації: артист камерного ансамблю; концертмейстер; артист оркестру, ансамблю; артист хору, ансамблю; керівник хору, ансамблю; керівник оркестру, ансамблю; викладач початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

 

Високий рівень фахової підготовки студентів усіх спеціалізацій, сильний інтелектуально-творчий потенціал педагогічного колективу коледжу відзначено головою атестаційної комісії 2022 року, заслуженим діячем мистецтв України, кандидатом мистецтвознавства, професором Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського Мариною Бевз.

«Маю зазначити, що випускники коледжу продемонстрували високий рівень фахової підготовки, що свідчить про наполегливу, самовіддану працю викладачів та концертмейстерів навчального закладу. Не зважаючи на надскладні умови підготовки до державної атестації, молоді музиканти – цьогорічні випускники коледжу ствердно довели, що Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С. Косенка є одним із найкращих мистецьких навчальних закладів нашої держави. Щиро вітаю увесь колектив коледжу, випускників – 2022 і бажаю подальших творчих досягнень у мирній, щасливій Україні», – зазначила голова атестаційної комісії 2022 року Марина Бевз.

Директорка коледжу Ганна Бродська також поінформувала про проведення вступної кампанії – 2022. Так, випускники 9 та 11 класів можуть вступити до Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка на спеціальність «Музичне мистецтво» (освітній рівень – фаховий молодший бакалавр) за сьома спеціалізаціями: фортепіано, оркестрові струнні інструменти, оркестрові духові та ударні інструменти, народні інструменти, хорове диригування, спів, теорія музики.

 

Реєстрація електронних кабінетів вступників після 9 класу розпочинається 23 червня, після 11 класу – 01 липня.

 

Детальніше про умови навчання та надання консультацій дізнавайтеся на вебсайті коледжу, а також у ІНФОГРАФІЦІ та презентаціях: «Умови вступу після 9 класу»; «Умови вступу після 11 класу».

 

Звітний концерт – 2022 студентів та викладачів Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка дивіться у ВІДЕО нижче.

 

 

 

 

Версія для друку