Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирський центр допомоги учасникам АТО – приклад для областей України

30 Квітня 2015 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 1 338

Всебічна допомога демобілізованим учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів – один із сьогоднішніх пріоритетів обласноїі влади. І тут діяльність Житомирської ОДА визнали взірцевою для всієї України. А саме розроблений нею та запроваджений принцип “єдиного вікна” у центрі допомоги учасникам АТО, який діє при ОДА у кабінеті 101.

 

Спираючись на житомирський досвід, Кабінет Міністрів України видав розпорядження №359-р від 31 березня, яким затвердив план заходів щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції. Кабінет Міністрів ставить у приклад іншим областям, а також рекомендує запровадити житомирський досвід надання соціальних та медичних послуг із виїздом у місця проживання військовослужбовців – учасників АТО.

 

З 5 березня по 28 квітня цього року в Житомирському Центрі зареєстровано 200 звернень. Станом на 28 квітня всі три родини загиблих в зоні АТО, які звернулися, отримали одноразову грошову допомогу від облдержадміністрації в розмірі 30 тис. грн. кожна. Із 64 військовослужбовців, які отримали поранення та захворювання, допомогу надали 35.

 

Адреса центру: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, каб. 101. Контактний телефон Центру: (0412) 47-50-06.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку