Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирян запрошують долучитися до проекту «Люди допомагають людям»

15 Травня 2015 • 15:22

Кіл-сть переглядів: 720

Як працюватиме благодійна платформа «Люди допомагають людям» та як вона зможе допомогти родинам загиблих учасників АТО та Революції Гідності – розповіла 15 травня 2015 року під час прес-конференції радник Президента, народний депутат України Ольга Богомолець.

 

Проект «Люди допомагають людям» – це перша в Україні платформа прямої адресної допомоги родинам загиблих та зниклих безвісти, яка дозволяє об’єднати фонди, організації, благодійників, волонтерів та всіх небайдужих, які можуть допомогти.

 

«Це громадська відповідальність та обов’язок кожного з нас перед всіма родинами, близькі яких загинули. Цей проект – модель нових взаємовідносин суспільства», – наголосила Ольга Богомолець.

 

На порталі проекту lpl.com.ua представлені реальні сім’ї, персональні дані котрих супроводжуються відео-історіями, відзнятими в сім’ях загиблих. Мета проекту – зібрати на платформі всі сім’ї України, які потребують допомоги у зв’язку з втратою годувальників внаслідок антитерористичної операції на Сході. Кожен бажаючий із будь-якого куточку світу може допомогти родині, спрямувавши кошти напряму на її картковий рахунок. Поряд із інформацією про родину розміщені дані про необхідну допомогу та індикатор наповнення  картки.

 

Сама ж платформа не є благодійним фондом чи громадською організацією. Це, за словами Ольги Богомолець, дозволить працювати без посередників та технічних перепон. Партнер проекту – банк «Райффайзен Банк Аваль» – забезпечує безкоштовне супроводження всіх фінансових операцій, в тому числі конвертацію коштів, у випадку допомоги в іноземній валюті.

 

Під час презентації Ольга Богомолець зазначила, що платформа «Люди допомагають людям» має стати моделлю нових взаємовідносин у суспільстві.

 

На сьогодні головною метою, яка ставиться проектом перед громадськістю та органами влади області, є створення координаційної ради, яка буде нести персональну відповідальність за втілення проекту «Люди допомагають людям» на Житомирщині, а також опікунської ради, куди входитимуть меценати, які готові фінансово допомогти сім’ям. До створення координаційних рад за проект відповідає громадська організація «Громадський інформаційний простір».

 

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута наголосив, що Житомирська обласна державна адміністрація всіляко підтримує цю ініціативу і сподівається, що проект допоможе зробити процедуру благодійності в області більш прозорою та швидкою.

 

Люди, які потребують допомоги або хочуть допомогти, можуть звертатися в головний офіс проекту: 01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 33/34, офіс 4 або зателефонувавши на «гарячу лінію»: 097-754-74-76, 066-409-89-11.

 

1

Версія для друку