Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомиряни долучилися до всеукраїнської акції «Браслет Нескорених». ФОТО

12 Жовтня 2015 • 09:41

Кіл-сть переглядів: 860

До Дня захисника України, який відзначатимуть 14 жовтня, Житомир долучився до всеукраїнської акції «Браслет Нескорених».

 

12 жовтня о 12.00 год. у прес-клубі реформ відбувся майстер-клас із виготовлення браслетів виживання. Організувало захід управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Майстриня-житомирянка Марія Яковенко поділилася з усіма бажаючими секретами виготовлення браслетів виживання, хоча сама займається створенням прикрас ручної роботи із полімерної глини в техніці філіграні.

 

«Все, що ми робимо своїми руками, дарує не лише радість і задоволення, але й передає наш настрій та енергетику, з якими річ створюється. Браслет, який ми сьогодні робили, є не лише корисним з практичної точки зору. Створений власними руками, він несе у собі наше тепло, позитивну енергію та є своєрідним оберегом для тих, хто його отримає», – наголосила Марія Яковенко.

 

Для наших військових «браслети нескорених» стали не лише аксесуаром, але і справжніми помічниками в екстремальних ситуаціях. Головною особливістю браслету є те, що розплести його можна за 20-30 секунд, а в результаті отримати від 3,5 до 6 метрів суцільного паракорда (тактичного шнура). Застосування ж його дуже різноманітне – від заміни шнурків на взутті до використання в якості джгута для зупинки кровотечі.

 

«Зазвичай я проводжу майстер-класи для дітей, тому сьогодні вперше довелося працювати з дорослими. Але різниці зовсім не помітила – все пройшло дуже весело та вдало. Тому наші бійці отримають позитивний заряд від виготовлених браслетів», – поділилася житомирська майстриня.

 

Учасники майстер-класу мали можливість передати виготовлені браслети військовим та учасникам АТО, а також виготовити ще один для своїх рідних захисників, які чекають їх вдома.

Версія для друку