Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЖиттяПереможе: ЮНІСЕФ надасть дитячим лікарням та пологовим будинкам близько 300 генераторів

20 Квітня 2023 • 11:16

Кіл-сть переглядів: 127

Починаючи з 24 лютого 2022 року росія намагається знищити український народ, завдаючи нещадних ударів по об’єктах інфраструктури, будинках, садочках, школах та лікарнях. Лише на Житомирщині внаслідок збройної агресії рф було пошкоджено 31 медичний заклад.

 

Наразі в області відновили вже 28 закладів медицини, а лікарі ні на мить не припиняють свою роботу попри обстріли та відключення світла. Завдяки цьому народжуються маленькі українці, адже життя завжди перемагає.

 

Так, минулої осені у Коростені на світ з’явився маленький Мирон. У той час лунала повітряна тривога, а згодом Коростень опинився під обстрілами. Через це зникло світло та мобільний зв’язок. Немовля народилося під двома лампами, які працювали від генератора, який надав закладу ЮНІСЕФ.

 

«Ми не могли зв’язатися з лікаркою, яка в мене мала приймати пологи. Я дуже нервувала. Було важко уявити, як народжувати в умовах, коли немає світла та зв’язку й лунають вибухи», — згадує Катерина, мама хлопчика.

 

Попри складнощі пологи пройшли добре. Нині Мирону вже чотири місяці. Хлопчик здоровий і почувається добре.

 

Світло вкрай важливе під час пологів, адже при виникненні ускладнень, персонал має підключити необхідне обладнання та надати допомогу породіллі, а без електрики це зробити неможливо.

 

Тому, цього року ЮНІСЕФ надасть дитячим лікарням, пологовим будинкам та іншим медичним закладам близько 300 генераторів у межах ініціатив The Global Fund, European Union in Ukraine, Республіки Корея, Іспанії, Великої Британії та USAID’s Bureau for Humanitarian Assistance.

 

Версія для друку