Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Живий ланцюг об’єднав бiльше тисячi житомирян

27 Січня 2015 • 14:47

Кіл-сть переглядів: 679

Вперше за багато років більше тисячі житомирян – представники влади, громадськість, молодь – взяли участь у заходах з нагоди Дня Соборності України. Щоб продемонструвати єднання української нації, жителі міста взялися за руки, об’єднавши живим ланцюгом дві дошки героїв Небесної сотні – від Свято-Михайлівського кафедрального собору через вулицю Михайлівську до майдану ім. С. П. Корольова. 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, заступники голови облдержадміністрації і голови обласної ради, представники громадськості та духовенства поклали квіти до дошки героям Небесної сотні біля Свято-Михайлівського кафедрального собору і урочистою ходою рушили вулицею Михайлівською вздовж ланцюга єдності. У голові колони йшли прапороносці, молоді люди несли прапор України розміром 2х3 м, звучали заклики «Слава Україні!», «Україна понад усе!». Житомиряни у живому ланцюгу вітали колону, розмахуючи синьо-жовтими прапорцями.

 

На майдані Корольова численна житомирська громада спільно виконала гімн України і вшанувала пам’ять всіх загиблих хвилиною мовчання.

Представники влади, громадських організацій, інтелігенції, молодь поклали квіти до дошки героям Небесної сотні.

 

Боєць 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Левандовський у своєму виступі на майдані висловив вдячність від командування своєї частини кожній людині, кожній організації за допомогу бригаді. «Ми разом сильні і подолаємо будь-які негаразди», – зазначив він.

 

Всіх присутніх на майдані Корольова з Днем Соборності України щиро привітав голова облдержадміністрації Сергій Машковський і побажав миру в Україні, незламності духу, віри у свою силу.

 

«Україна єдина і неподільна. За це віддали свої життя герої Небесної сотні, за це кладуть свої голови воїни-герої на сході держави у боротьбі проти зовнішнього ворога. Щодня українці демонструють світовій спільноті, що ніхто і ніщо не може поставити на коліна самобутній народ, який прагне свободи та спокійного життя у власній державі. Нехай єдність та свобода роблять нас гідними нащадками батьків», – наголосив керівник області.

 

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, який взяв участь у заходах з нагоди Дня Соборності України в Житомирі, зазначив: «Сьогодні, незалежно від партійної приналежності, ми відчуваємо себе єдиним народом, перед яким стоять великі й складні завдання. На нас лежить велика відповідальність перед майбутніми поколіннями, і ми достойно пройдемо всі випробування долі».

 

Подяку представникам громадськості, співорганізаторам акції за активну участь у підготовці і проведенні заходів до Дня Соборності висловив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 

Насамкінець, щоб увічнити подію, було зроблено спільне фото всіх учасників мітингу на майдані Корольова

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку