Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЗнаЇмо: Корисний календар. Жовтень

07 Жовтня 2024 • 11:03

Кіл-сть переглядів: 83

Корисний календар — ваш незамінний помічник у плануванні здорового харчування відповідно до сезону. Жовтень — це час осінньої родючості, коли овочі, фрукти та ягоди стають найсмачнішими. Фокус місяця  на такі продукти, як: морква, гарбуз, ріпа, троянда та фундук, які допоможуть урізноманітнити раціон і забезпечити організм необхідними вітамінами та мінералами.

 

Морква — яскраво-помаранчевий овоч, багатий на вітаміни K, B6, клітковину та антиоксиданти. Вона корисна для очей та серця, регулює рівень холестерину. Її можна запікати, додавати до салатів або їсти сирою для перекусу.

 

Гарбуз — універсальний овоч, який підходить для приготування як солоних, так і солодких страв. Він містить вітаміни А, К, Е та мінерали, що підтримують імунну систему.

 

Ріпа — низькокалорійний коренеплід із високим вмістом вітаміну С і клітковини, який можна їсти свіжим або приготованим у як гарнір.

 

Трояндовий чай — ароматний напій із пелюсток троянди, багатий на вітамін Р, що зміцнює судини та підвищує витривалість.

 

Фундук — корисний горіх, що містить багато омега-6 та омега-9 жирних кислот, клітковину і вітаміни. Додавайте його до страв або вживайте як перекус.

 

Осінь — чудовий час, щоб урізноманітнити своє меню сезонними продуктами та наповнити тарілку яскравими кольорами для збалансованого харчування.

 

Пам’ятай, харчуйся тим – що робить тебе винахідливим та уважним!

 

#ЗнаЇмо

#ЗдороваЇжа

#СтаньСильним

Версія для друку