Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Зростання кількості отримувачів субсидій – показник ефективної роботи органів соцзахисту

23 Квітня 2015 • 13:59

Кіл-сть переглядів: 585

Надання субсидій жителям Житомирщини, соціальний захист демобілізованих, стан захисних споруд цивільного захисту – це питання, які розглядалися сьогодні, 23 квітня, на нараді з керівниками районів, яку провів голова облдержадміністрації Сергій Машковський. У засіданні також взяв участь голова обласної ради Віталій Француз.

 

«Основна наша мета – не зекономити державні кошти, а збільшити кількість отримувачів субсидій на фоні зростання тарифів. В області цього року таких громадян має бути втричі більше. Показник ефективної роботи органів соціального захисту населення – це велика кількість громадян, які відчують реальну підтримку держави. Житомирщина стала лідером по розповсюдженню бланків заяв і декларацій, а тому має зберегти ці позиції і в призначенні субсидій», – наголосив Сергій Машковський.

 

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що профільні фахівці мають допомогти громадянам правильно заповнити документи. Неприпустимо, щоб люди відмовлялися від оформлення субсидій через чутки про жорсткі санкції у разі невірно поданих даних. При цьому, штраф накладається лише за рішенням суду на тих громадян, які свідомо приховали свої доходи.

 

В органах соціального захисту населення неприпустимі черги. Для того, щоб зменшити ажіотаж та панічні настрої серед населення, спеціалісти мають виходити до людей та спілкуватися з ними. Це обумовлено тим, що в багатьох громадян виникають однакові питання. Відтак, буде зменшено потік людей, а працівники зможуть спокійно обробляти подані документи. Особливу увагу треба звернути на ветеранів і людей з обмеженими можливостями.

 

За словами Сергія Машковського, брак оргтехніки в органах соціального захисту не може бути оправданням і підставою для відмови громадянам у наданні необхідної допомоги. Питання щодо матеріально-ресурсного забезпечення мають вирішуватися за рахунок фінансових ресурсів району.

 

Голови райдержадміністрацій звітували про роботу щодо надання субсидій на місцях. Керівник області зазначив, що всі проблеми мають бути вирішені в оперативному порядку в стислі терміни. При цьому, вже розроблено графік, згідно з яким щотижня профільний заступник голови облдержадміністрації буде без попередження перевірятиме роботу органів праці та соціального захисту населення в районах.        

 

У районах і надалі триватиме широка  інформаційно-роз’яснювальна кампанія про переваги спрощеної системи надання житлових субсидій та будуть виготовлені додаткові бланки заяв і декларацій.

 

 

c

 

 

 

 

b

 

  Прес-служба облдержадміністрації    

Версія для друку