Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Зупинити децентралізацію неможливо

16 Квітня 2015 • 10:47

Кіл-сть переглядів: 720

Г.ЗубкоЗупинити децентралізацію вже неможливо, – упевнений Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Про це він повідомив 15 квітня під час зустрічі із представниками місцевої влади та ЗМІ.

 

Об’єднання громад вже розпочинається і здійснюватиметься за перспективними планами, які будуть розроблені у кожній області.

 

“Уряд прийняв методику складання перспективних планів. Це та абетка, за якою ми рухатимемось у напрямку децентралізації. Об’єднання громад здійснюватиметься на принципах добровільності, ефективності та спроможності. Тільки спроможна громада отримає додатковий ресурс та подальший розвиток”, – повідомив Геннадій Зубко.

 

Кожен регіон також зможе самостійно розвивати інвестиційно привабливі галузі та реалізувати проекти, отримає широкі повноваження та можливості відповідно до своєї спроможності.

 

Нагадаємо, до 27 квітня 2015 року голови райдержадміністрацій мають підготувати проекти планів об’єднання територіальних громад, за якими буде сформовано Перспективний план області. Громади, які об’єднаються відповідно до Перспективного плану до 15 липня цього року, можуть розраховувати на додаткові кошти з державного фонду регіонального розвитку для власних потреб.

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман повідомив, що об’єднані територіальні громади отримають низку переваг для подальшого розвитку, починаючи від розширених повноважень до дотацій з боку держави на реалізацію власних проектів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

Версія для друку