Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Зустріч голови ОДА з інвесторами області

24 Липня 2015 • 13:09

Кіл-сть переглядів: 1 322

24 липня голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський зібрав інвесторів діючих промислових підприємств області для обговорення наявних проблем.

 

На зустрічі були присутні представники СП ТОВ «РІФ-1», ТОВ «Ферпласт Україна», ТОВ «Челме-Україна», ДП «Євроголд Індестріз ЛТД», ДП «Модітал», ТОВ «ДП Рельполь-Альтера», ТОВ «Грайф Флексіблс Україна», ТОВ «Даніко», ТОВ «Суперспрокс Україна», ТОВ «РГТ Україна», ТОВ «Інко-Фуд-Бердичів», ПАТ «Біо мед скло», ПрАТ «Ліктрави», ТОВ «Шкірзавод «Велес», ТОВ «Бехівський гранкар’єр», ТОВ «Юніком-пром» та ін.

Також були запрошені працівники Державної фіскальної служби у Житомирській області, регіонального центру зайнятості та інших організацій, які співпрацюють з підприємствами.

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський наголосив: «Ми повинні опрацювати наші подальші спільні шляхи, тому що у нас, місцевої влади, першочерговим завданням є робота з інвесторами та створення для них максимально комфортних умов без різних бюрократичних перепон на теренах області».

«Я очікую, що ви будете сигналізувати про ті проблеми, які виникають, і ми будемо не замовчувати їх, а намагатися вирішувати, навіть якщо вони будуть не в компетенції обласної влади», – зазначив Сергій Машковський, звертаючись до представників підприємств.

Основні питання, які підняли інвестори та керівники підприємств, стосувалися проходження товарів на митниці, фінансових проблем, зокрема податків на прибуток, а також працевлаштування інвалідів на підприємствах та ін.

Головний інженер ТОВ «ДП Рельполь-Альтера» у Черняхові Юлія Івановська розповіла, що існує проблема з нестачею робітників. Підприємство займається виробництвом електророзподільної та контрольної апаратури і на сьогодні має близько 30 вільних робочих місць. Здійснюється навчання робітників за рахунок підприємства, а також оплачується або забезпечується під’їзд на роботу з інших районів.

Сергій Машковський пообіцяв відвідати підприємство та розглянути цю проблему на окремій нараді спільно з представниками ТОВ «ДП Рельполь-Альтера» та місцевого центру зайнятості.

За результатами зустрічі було прийнято рішення всім підприємствам долучитися до створення спільного списку проблемних питань для того, аби підготувати звернення до центральних органів влади щодо внесення змін та доповнень до Податкового кодексу та інших державних документів.

«Головне, щоб ті питання, які були сьогодні винесені, знайшли своє вирішення. І в цьому ви маєте мою підтримку, сприяння та повне розуміння не як чиновника, а як партнера», – підсумував голова облдержадміністрації.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

Версія для друку