Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Зустріч з ветеранами Романова

07 Травня 2015 • 12:41

Кіл-сть переглядів: 825

Напередодні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом, під час своєї робочої поїздки до Романівського району, голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський зустрівся з ветераними війни.

 

Керівник області висловив глибоку вдячність учасникам війни: «Ваш подвиг завжди залишатиметься взірцем патріотизму, мужності й самопожертви. Низький вам уклін, синівська подяка й найкращі побажання здоров’я, довголіття і злагоди». Також він розповів, що бачить у кожному ветерані свого дідуся Миколу Даниловича. Той був піхотинцем.  Пройшов всю війну. Помер, коли онуку було всього 6 років. “Він був дуже добрим. І в День Перемоги над нацизмом мені дуже болісно, що я так мало встиг побути з ним”, – розповідає керівник області.

 

Сьогоднішнє спілкування з ветеранами  було неформальним –  за чашкою чаю. Сергія Машковського цікавило, як живеться стареньким, яка потрібна їм допомога. Також мова йшла про субсидії. З’ясувалося, що кожен із присутніх або тримує 75-відсоткову пільгу на електропостачання та  придбання твердого палива чи  скрапленного газу. Або користується 50% знижкою на житлового-комунальні послуги.  Розповідали і про своїх сусідів, які поки не наважуються звертатися по субсидії, побоюючись неправильно заповнити документи та отримати через це великий штраф.

 

Сергій Машковський наголосив, що кожен ветеран  повинен отримати субсидії та зобов’язав керівництво району допомогти кожному заповнити всі необхідні папери.

 

Ветерани були приємно вражені зустріччю. Кажуть, що це вперше за останні роки, влада сама прийшла до них, а не вони стукають у двері до влади. Вони зізналися, що найважливішим для них сьогодні є не комунальні тарифи та здорожчання ліків, а ситуація на сході України. «Ми не хочемо більше бачити війни. Не хочемо страждань та жертв», – сказав  Катюжинський Леонід Денисович, учасник бойових дій Другої Світової війни.

 

Сергій Машковський запевнив, що обласна влада робить усе можливе, щоб допогти їм. Зокрема, розповів про будівництво фортифікаційних споруд, які Житомирщина будує в зоні АТО. І куди сам голова ОДА їздить регулярно, зізнався, що на ці поїздки його надихає досвід ветеранів. «Мені за честь спілкуватися з Вами, адже Ви – джерело сил, енергії та завзятості», – зазначив він.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку