Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Звернення голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2022 • 11:45

Кіл-сть переглядів: 264

Щороку 20 лютого наша держава вшановує подвиг Героїв Небесної Сотні. Це увічнення великої людської, громадянської й національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості, завдяки яким змінили хід історії нашої держави.

 

Життя, смерть, свобода, страх та відвага – усе переплелося у вирі зимових подій 2014 року. Кіптява автомобільних шин, польових кухонь, боротьба світоглядів та емоцій.

 

Майдан вибухнув багатоголоссям ідей, поглядів, цінностей, очікувань, ініціатив, емоцій, радості, болю. Став багатогранним явищем, яке важко осягнути в калейдоскопі подій, виступів, публікацій, репортажів, досліджень.

 

Саме Герої Небесної Сотні змінили свідомість мільйонів українців, дали зрозуміти, що не можна посягати на свободу людини. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності. Пам’ять про них ми бережемо, тому що разом – велика сила.

 

Вони подарували нам все. Віддали все, що мали, і ми не можемо цим знехтувати. Тож закликаю усіх сьогодні згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали голови за наше майбутнє, та не зрадити їх пам’ять долаючи виклики сьогодення!

 

Версія для друку