Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Звернення з нагоди Дня Соборності України

27 Січня 2015 • 14:05

Кіл-сть переглядів: 706

Шановні жителі Житомирщини!

Дорогі земляки!

 

Щиро вітаємо вас із великим державним святом – Днем Соборності України.

 

Майже протягом століття цей день є даниною пам’яті всім подіям національно-визвольного руху й українського державотворення. Його історія починається від часів Київської Русі аж до 22 січня 1919 року, коли відбулася Злука двох частин одного цілого: Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

 

Акт Соборності завершив формування держави, об’єднавши єдину націю. Однак після того Україна, а саме її патріоти, сподвижники, ідейні натхненники боротьби з режимом, ще багато років здобували Незалежність. Сьогодні ми повинні вшанувати їхню пам’ять, поіменно згадати тих, хто своїм гострим розумом, влучним словом, силою, кров’ю і потом досягав того, аби Україна відбулася.

 

Останнім часом словосполучення «Єдина країна» набуло для нас конкретного значення. Ворог відібрав Крим і продовжує зазіхати на нашу цілісність, соборність і незалежність. А тому наш мужній народ знову став до боротьби – від старого до малого. Кожен за своїми можливостями підтримує українських воїнів-захисників, кожен просить у Бога миру єдиній Україні.

 

Цього року День Соборності – це і свято, і день пам’яті, і можливість озирнутися в минуле, щоб у майбутньому не робити помилок, щоб усвідомити значення єдності у боротьбі зі спільним ворогом і в розбудові заможної щасливої України. Бажаємо усім нам, дорогі земляки, оптимізму, віри у перемогу справедливості, терпіння і життєвої наснаги.

 

Із Днем Соборності!

 

Слава Україні!

 

 

Голова обласної державної адміністрації

Сергій Машковський

 

 

Голова обласної ради

Віталій Француз

Версія для друку