Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Звертаємо увагу підприємців Житомирщини: скористайтеся грантами від міжнародних донорських організацій

18 Липня 2024 • 16:19

Кіл-сть переглядів: 70

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА звертає увагу підприємців Житомирщини на те, що діє низка грантових програм від міжнародних донорських організацій, завдяки яким підприємці можуть отримати фінансову або консультаційну допомогу.

 

Зокрема, скористатися можливо такими програмами:

 

Безкоштовне навчання для жінок із сільської місцевості від Projector Foundation. Оголошено набір на онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій.

 

Програма «Навчання креативним та технічним професіям для жінок з сільських місцевостей» впроваджується в рамках проєкту Міжнародного Торговельного Центру «Підвищення економічної стійкості громад, що постраждали під час війни», який фінансується урядом Японії.

 

Для участі у конкурсі можуть подаватися жінки віком від 18 років, що проживають у селах чи селищах України, потребують перенавчання або покращення професійних навичок.

 

Напрями, за якими можна буде здобути професію:

 

  • Graphic design beginning;
  • IT Project management;
  • Facebook &Instagram targeting;
  • SMM for business.

 

Що отримують студентки:

 

  • HR підтримка. Учасниці пройдуть воркшоп з HR спеціалістом, який розкаже про пошук роботи, підготовку СV, проходження співбесіди;
  • LEZO. Отримають доступ до сервісу який допомагає студентам знайти свого потенційного роботодавця, враховуючи навички та потреби обох сторін;
  • ком’юніті. Всі студентки отримають доступ до спільноти Projector Foundation. У якій зібрані однодумці , класні можливості та корисні події для кар’єрного розвитку.

 

Дедлайн: 22 липня 2024 рік.

 

Посилання : https://www.prjctrfoundation.com/project-itc

 

Норвезьке агентство з розвитку та співробітництва у співпраці з Міністерством закордонних справ Норвегії розпочали конкурс для сприяння інвестиційно привабливим проєктам, які підтримають економічну активність в Україні

 

Пріоритетними секторами економіки є:

 

  • Енергетика: фокус на стійке виробництво енергії та перехід до нього.
  • Продовольча безпека, сільське господарство та виробництво харчових продуктів: ефективність та модернізація сільського господарства та виробництва харчових продуктів.
  • Інфраструктура: підприємства, пов'язані з виробництвом вхідних факторів, необхідних для відновлення України, таких як критична інфраструктура, шкільні будівлі, лікарні тощо.

 

Цей конкурс спрямований на розвиток підприємств та створення доданої вартості в Україні.

 

Мінімальна сума коштів, на яку може претендувати заявник – 1 000 000 норвезьких крон (приблизно 94 000 доларів).

 

Грант може покрити не більше 20% проєкту заявника. До прикладу: 20 млн. грн. – сукупний бюджет проєкту. Із них – 4 млн. грн. грант та 16 млн. грн. власні інвестиції. Грант не може перевищувати двадцять відсотків річного обороту заявника.

 

Заявки подаються у два етапи. Спочатку надається документально підтверджена концептуальна записка і у разі її успіху, на наступному етапі подається повна заявка.

 

Заявки повинні бути подані англійською мовою через Портал грантів Norad. Заявники повинні дотримуватися вказівок та форм, наданих на порталі.

 

Дедлайн: до вичерпання коштів.

 

Посилання : https://grants.mfa.no/#call/3781/details 

 

Грант €35 000 для виробничих МСП на соціальні інновації

 

GreenSME оголошує конкурс на грант у розмірі €35 000 для виробничих МСП. Цей конкурс створений для фінансової підтримки малих та середніх виробничих підприємств у впровадженні рекомендацій, розроблених у їхньому Розширеному плані сталого розвитку (РПСР).

 

На цьому шляху виробничі МСП будуть підтримуватися акредитованими постачальниками послуг у сфері сталого розвитку та технологій.

 

Проєкти сталого розвитку мають містити принаймні одну або кілька дій, пов’язаних зі сферами:

 

  • Передові технології – впровадження інноваційних технологій, що підвищують ефективність та екологічність виробництва.
  • Соціальні інновації – розроблення нових підходів до ведення бізнесу, що сприяють соціальній відповідальності та інклюзивності.
  • Екологічна експертиза – проведення оцінки впливу діяльності на довкілля та розробка заходів для мінімізації негативних наслідків.

 

Пропозиція має бути спрямована на розв’язання ключових проблем, з якими стикаються виробничі малі та середні підприємства (МСП). Вона має сприяти зміцненню їх спроможності застосовувати передові технології, соціальні інновації та принципи сталого розвитку, що допоможе їм стати більш конкурентоспроможними та кліматично нейтральними.

 

          Процедура:

 

  • Зареєструйтесь в спільноті greenSME, щоб мати доступ до ексклюзивного вмісту.
  • Дізнайтеся про показники сталого розвитку вашої компанії, відповівши на запитання анкети.
  • Отримайте підтримку від  greenSME експертів, щоб розробити розширений план дій сталого розвитку та розпочати планування довгострокової сталої діяльності.
  • Знайдіть постачальників екологічного розвитку та технологій, які пропонують певні послуги у вашій країні.
  • Об’єднайтеся з одним або двома постачальниками сталого розвитку та технологій і подайте заявку на фінансування для реалізації частини вашого плану дій.

 

Дедлайн: 31 липня 2024 рік

 

Посилання : https://www.f6s.com/greensme-open-call-2/apply 

 

Український фонд стартапів разом з Western NIS Enterprise Fund запускають Грантову програму для підтримки українських технологічних компаній з загальним бюджетом 2.5 мільйони доларів США

 

Ініціатива спрямована на активний розвиток інновацій, економічне підсилення країни та підвищення глобальної конкурентоспроможності українських проєктів. У рамках програми планується виділити загальну суму 2.5 мільйони доларів США на підтримку перспективних українських компаній на стадіях pre-seed та seed.

 

УФС з WNISEF прагнуть, щоб кількість успішних українських стартапів постійно зростала, здобуваючи міжнародне визнання, тому спільно запустили Грантову програму. Український фонд стартапів візьме на себе відповідальність за керування та впровадження ініціативи, в той час, як Western NIS Enterprise Fund виступатиме фінансовим партнером, забезпечуючи необхідними ресурсами для успішної реалізації проєкту.            Програма надасть можливість отримати грант до 25 000 доларів США для проєктів на стадії Pre-seed та до 50 000 доларів  США — на стадії Seed. Свого часу схожою можливістю скористалися такі стартапи як Esper Bionics, Upswot, Finmap, Zeely, Mate Academy, Harmix, а сьогодні ці компанії відомі у всьому світі.

 

До участі в Грантовій програмі допускаються заявники, що сумарно відповідають наступним критеріям:

 

  • Зареєстровані у встановленому законом порядку суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність, спрямовану на отримання прибутку та/або досягнення соціального ефекту.
  • Відсутність інвестицій, грантових коштів або державної допомоги, що перевищують 500 000 доларів США в еквіваленті за весь період діяльності.
  • Сукупний дохід не перевищує 500 000 доларів США в еквіваленті станом на дату подачі заявки за останній рік діяльності.
  • Заявник фактично не перебуває і не здійснює діяльність на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України, а також не входить в санкційний список та не є об’єктом спеціальних обмежень (санкцій) відповідно до законів України.

 

Дедлайн: 31 грудня 2025 рік

 

Посилання : https://usf.com.ua/grant-programme-to-support-ukrainian-technology-companies/

Версія для друку