Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Звіт голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка за 2020 рік: енергозбереження, розвиток ЖКГ, ремонт доріг, реалізація проєктів регіонального розвитку. ПРЕЗЕНТАЦІЯ

27 Травня 2021 • 15:37

Кіл-сть переглядів: 467

Сьогодні, 27 травня, на засіданні 4-ї сесії Житомирської обласної ради VIII скликання голова Житомирської облдержадміністраціїВіталій Бунечко прозвітував про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.

 

Нагадаємо, що на комісіях, що передували сесії, депутати заслуховували інформацію по звіту, тому його було затверджено без обговорень.

 

Так, Віталій Бунечко розповів про розвиток агропромислового комплексу, залучення інвестицій, здійснення зовнішньої та внутрішньої торгівлі та підтримку підприємництва в Житомирській обласіт у 2020 році. З інформацією про це можна ознайомитися ТУТ

 

Також голова Житомирської ОДА доповів про заходи з енергозбереження, розвиток житлово-комунального господарства, ремонт доріг, реалізацію проєктів регіонального розвитку та інших.

 

Енергозбереження та житлово-комунальне господарство 

 

За рахунок коштів обласного бюджету в сумі 3,8 млн грн проведено енергетичний аудит 93 будівель на 77 об’єктах комунальних установ обласної ради та виготовлено енергетичні сертифікати. 

 

Придбано інформаційну систему енергетичного моніторингу на споруди області загальною вартістю 1,3 млн гривень.

 

З метою раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів підприємствами та установами області різних форм власності запроваджено заходи на суму близько 300 млн грн, а саме:

 

  • встановлено 130 сонячних електростанцій, із них – 8 промислових, решта в приватних домогосподарствах;
  • побудовано одну теплову електростанцію на біомасі потужністю 5,9 МВт;
  • переведено 5 котелень на альтернативні види палива.

 

Вказані заходи дали змогу збільшити частку сумарної потужності альтернативних джерел енергії на 16% у порівнянні з 2019 роком, а промислових СЕС – у 3 рази.

 

Також розпочато роботи з будівництва в м. Житомирі теплоелектроцентралі (ТЕЦ) на біомасі, потужністю 24,2 МВт та комбінованої установки,що вироблятиме теплову енергію – 7,1 МВт та електричну енергію – 1,2 МВт.

 

За кредитні кошти у сумі 362,8 млн грн будується новий водоочисний комплекс із запровадженням системи АктівФло і ламільного відстійника.

 

Також реалізується проєкт загальною вартістю 357,7 млн грн із реконструкції каналізаційних очисних споруд із переходом на аерірованіпісколовки та блок обезводнення мулу з метою вилучення з води фосфатів. Аналогу даної технології очистки в Україні немає.

 

Протягом звітного року відшкодовано частину «теплих кредитів» у сумі 1 млн 880,0 тис. грн 57 ОСББ і у сумі 530,0 тис. грн 516 фізичним особам та частину кредитів та власних коштів, використаних на приватні сонячні електростанції та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них 175 фізичним особам у сумі 1,75 млн гривень.

 

 

Ремонт доріг

У 2020 році було змінено підхід до проведення ремонту автомобільних доріг в частині збільшення відсотку капітальних ремонтів, який склав близько 93%. У 2019 році ця частка складала 70%.

 

У 2020 році з Державного Дорожнього фонду області було передбачено 1 млрд 382 млн грн, у тому числі залишок субвенції 2019 року 216,5 млн гривень. За підсумками року кошти використано у сумі 1 млрд 279  млн грн, співфінансування з місцевих бюджетів – у сумі 30 млн гривень.

 

Протягом будівельного сезону було влаштовано 183,3 км верхніх шарів асфальтобетонного покриття, у тому числі 142 км доріг місцевого значення та доріг комунальної власності та 41,3 км доріг загального користування державного значення. Відремонтовано 54 об’єкта, з яких введено в експлуатацію 9 доріг місцевого значення та 22 вулиці у населених пунктах.

 

 

Реалізація проєктів регіонального розвитку та інших

 

У рамках реформи розвитку сільської медицини в області тривало будівництво 24 нових сільських амбулаторій, по 2 з яких воно розпочато у 2020 році.

 

Завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування в частині співфінансування цих об’єктів, було завершено будівництво 13 амбулаторій, 6 з яких введено в експлуатацію: у с. Дубрівка, с. Білилівка, с. Високе, с. Водотиї, с. Підлуби, с. Квітневе.

 

Також у 2020 році закуплено 123 комплекти телемедичного обладнання.

 

Усього на фінансування цих заходів було використано 106,8 млн грн, з них майже 90 млн грн коштів субвенції та 16,8 млн грн з місцевого бюджету.

 

У рамках медичної реформи в області здійснювалася реконструкція 7 приймальних відділень в опорних лікарнях госпітального округу.

 

Будівельні роботи на 4 об’єктах вже завершено: у Бердичеві, Новограді-Волинському, Коростишеві та Станишівці. Готуються документи для здачі об’єктів в експлуатацію.

 

Усього на реконструкцію витрачено 48,5 млн грн з державного бюджету і 9,5 млн співфінансування з місцевого бюджету.

 

У минулому році будівельні роботи завершено на 22 об’єктах, які фінансувалися за кошти державного фонду регіонального розвитку, це школи у смт Миропіль, смт Червоне, с. Квітневе, с. Словечне, с. Андрушки, с. Високе, с. Хажин, смт Пулини, ліцей у смт Нова Борова, гімназії у с. Грозине та м.Олевськ, дитячі садочки у с. Станишівка, смт Червоне, смт Чоповичі, у смт Іршанськ, м. Житомир, спорткомплекс у м. Радомишль, стадіони у м. Житомир, та м. Чуднів, спортивний майданчик у с. Кирдани, будинок фізкультури у м. Житомир, будинок культури у м. Малин.

 

За підсумками 2020 року кошти державного фонду регіонального розвитку використано на 93%, які передбачалися у сумі 217,3 млн гривень. На співфінансування проєктів регіонального розвитку з місцевих бюджетів передбачалися кошти у сумі 47 млн гривень. Фактично профінансовано майже 38 млн грн або 80%.

 

 

 

Більше детально зі звітом голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка за 2020 рік можна ознайомитися у ВІДЕО

 

Нагадаємо, що на порядок денний четвертої сесії Житомирської обласної ради VIII скликання винесено більше 120 питань.

 

Традиційно розпочалася із нагородження жителів Житомирщини.

Версія для друку