Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 13 від 19.01.2017

24 Січня 2017 • 12:50

Кіл-сть переглядів: 205

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

19.01.2017

 

№ 13

Про підтримку донорського руху в області

 

 

 

Відповідно до ст.5 Закону України «Про донорство крові та її компонентів», ст.ст. 6, 13, 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», на виконання Резолюції Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я WHA 58.13 «Про Всесвітній день донора крові», враховуючи соціально-демографічний стан районів і міст та з метою своєчасного і належного забезпечення лікувальних закладів області якісними і безпечними компонентами та препаратами крові:

 

1. Затвердити Рекомендації щодо необхідної кількості комплектування донорських кадрів в області на 2017-2020 роки (далі – Рекомендації) згідно з додатком.

2. Райдержадміністраціям та рекомендувати міськвиконкомам:

1) забезпечити виконання вищезазначених Рекомендацій;

2) щороку проводити у містах та районах області урочисте вшанування донорів з нагоди Всесвітнього дня донора крові.

3. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам, керівникам підприємств, установ і організацій області незалежно від форми власності та відомчого підпорядкування забезпечити надання донорам гарантій та пільг, відповідно до статей 5 та 6 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

4. Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (за згодою) розробити та тиражувати інформаційно-просвітницькі матеріали з питань добровільного донорства і товарів широкого вжитку із донорською символікою для молоді та дорослого населення.

5. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації:

1) сприяти організації тематичних зустрічей, участі у «Днях відкритих дверей» учнів та студентів навчальних закладів усіх рівнів акредитації, спрямованих на усвідомлення соціального і медичного значення донорства крові у суспільстві та з метою розвитку добровільного безоплатного донорства серед студентської молоді;

2) спільно з волонтерами-організаторами кожного вищого навчального закладу провести серед студентської молоді інформаційно- просвітницькі заходи щодо добровільного безоплатного донорства та організувати проведення акцій безоплатного здавання крові;

3) рекомендувати введення в програми підвищення кваліфікації вчителів обласного інституту післядипломної педагогічної освіти питання розвитку добровільного донорства крові.

6. Обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді облдержадміністрації:

1) забезпечити в рамках роботи спеціалізованих формувань «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи в сільській місцевості та віддалених районах міст» здійснення роз’яснювальної роботи серед населення області, спрямованої на залучення молоді до лав добровільних донорів;

2) сприяти у поширенні соціальної реклами, спрямованої на активізацію донорського руху та пропаганду здорового способу життя серед населення області, в першу чергу серед молоді.

7. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та рекомендувати філії Національної телекомпанії України «Житомирська регіональна дирекція»:

1) забезпечити висвітлення прес-конференцій, тематичних зустрічей, акцій, заходів, що проводяться у закладах служби крові області;

2) систематично поширювати інформаційні матеріали, у тому числі фото-, відео- та аудіо в обласних і міських засобах масової інформації щодо добровільного безоплатного донорства крові та її компонентів;

3) запровадити регулярне висвітлення в обласних і міських засобах масової інформації матеріалів про добровільних донорів, як активних учасників донорського руху, що буде підкреслювати їх добру справу та сприятиме зростанню позитивного іміджу добровільного донорства крові серед населення області

8. Рекомендувати управлінням Національної поліції України в області, Міністерства надзвичайних ситуацій України в області та Служби безпеки України в області:

1) провести роз’яснювальну роботу серед співробітників служб з питань розвитку добровільного донорства крові;

2) провести заходи щодо участі у добровільному донорстві працівників організацій, установ, професійна діяльність яких пов’язана з високим ризиком травматизму.

9. Виконавцям, зазначених у розпорядженні, щороку до 01 лютого подавати управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації інформацію про хід виконання розпорядження.

10. Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації узагальнену інформацію подавати до 10 лютого облдержадміністрації щороку.

11. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 24.12.2013 № 410 « Про підтримку донорського руху в області».

12. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Лагуту Я.М.

 

Голова адміністрації

І.П. Гундич

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку