Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 319 від 14.08.2017

15 Серпня 2017 • 08:15

Кіл-сть переглядів: 131

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

14.08.2017

 

№ 319

Про фінансово-бюджетну забезпеченість галузей соціально-культурної сфери

 

 

 

Протягом січня-червня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло доходів на суму 2187,8 млн. грн., що на 13,1 відсотка або на 254,2 млн.грн. більше затверджених з урахуванням змін планових показників. Вказані надходження на 598,5 млн. грн., або 37,7 відсотка більші за надходження січня-червня 2016 року. Разом з тим, протягом останніх місяців спостерігається зменшення показників приросту доходів до аналогічних показників минулого року (січень-лютий приріст 45,1 відсотка, січень-березень 42,6, січень-квітень 41,2, січень-травень 38,5). Згідно з затвердженими планами на І півріччя до загального фонду місцевих бюджетів у повному обсязі надійшли трансферти з державного бюджету на загальну суму 4867,7 млн.грн.

З початку року місцевими бюджетами розподілено 585,2 млн.грн. із наявних за станом на 01.01.2017 702,4 млн.грн. вільних залишків бюджетних коштів.

За січень-червень 2017 року місцевими бюджетами області збільшено план видатків по загальному фонду на суму 377,5 млн.грн. і встановлено у сумі 12559,1 млн.грн. Фактично використано за І півріччя 6440,6 млн.грн., що становить 51,3 відсотка до річного плану, з них найбільше спрямовано на галузі: “Соціальний захист та соціальне забезпечення” – 2548,4 млн.грн., “Освіта” – 2168,9 млн.грн., “Охорона здоров’я” – 976,8 млн.грн.

Однак на сьогодні по окремих бюджетах, внаслідок дефіциту фінансових ресурсів, залишається незабезпеченість видатків на заробітну плату працівникам бюджетних установ та на проведення розрахунків за спожиті енергоносії, яка при затвердженні місцевих бюджетів області становила відповідно 186,5 млн.грн. і 17,1 млн.грн.

 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710 “Про ефективне використання державних коштів”, протоколу засідання ради регіонального розвитку при Житомирській обласній державній адміністрації від 30.06.2017 за № 2, з метою забезпечення належного виконання місцевих бюджетів, покращення фінансово-бюджетної забезпеченості галузей соціально-культурної сфери області та створення умов для своєчасної виплати заробітної плати, стипендій, інших соціальних виплат:

 

1. Головам районних державних адміністрацій, рекомендувати міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад:

1) Активізувати роботу із забезпечення безумовного виконання заходів, затверджених розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 03.05.2017 № 152 “Про заходи щодо наповнення місцевих бюджетів, ефективного використання бюджетних коштів на 2017 рік”.

2) Спільно з територіальними підрозділами Державної фіскальної служби України вжити дієвих заходів щодо збільшення до минулого року приросту надходжень до місцевих бюджетів, залучивши при цьому усі потенційні додаткові джерела наповнення, а також ліквідації податкового боргу.

3) Здійснювати першочергове спрямування вільних залишків бюджетних коштів, понадпланових надходжень до загального фонду та коштів, що вивільняються у разі скорочення видатків, які не є першочерговими, на покращення фінансово-бюджетної забезпеченості галузей соціально-культурної сфери з метою безумовного забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату енергоносіїв і комунальних послуг.

2. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації – головним розпорядникам коштів обласного бюджету, рекомендувати міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад:

1) Вжити заходів щодо оптимізації видатків на утримання існуючих закладів та упорядкування штатної чисельності працівників з урахуванням тенденцій до зменшення чисельності населення та завдань з реформування галузей в частині покращення якості надання послуг отримувачам.

2) Забезпечити контроль за станом виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ профільних галузей по області.

3. Головам районних державних адміністрацій, керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації, рекомендувати міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад у разі виникнення проблемних питань інформувати департамент фінансів облдержадміністрації.

4. Департаменту фінансів облдержадміністрації поінформувати облдержадміністрацію про виконання даного розпорядження разом з розпорядженням голови облдержадміністрації від 03.05.2017 № 152.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.

 

 

Голова адміністрації

І.П. Гундич

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку