Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ЗАТВЕРДЖЕНО Розпорядження голови облдержадміністрації 27.02.2017 № 66

01 Березня 2017 • 13:07

Кіл-сть переглядів: 217

Порядок
використання коштів обласного бюджету на виконання заходів цільової Програми щодо забезпечення та захисту прав дітей у Житомирській області на 2017-2018 роки

 

1. Цей  Порядок  визначає  механізм  використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію цільової Програми забезпечення та захисту прав дітей у Житомирській області на 2017-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 22.12.2016 № 416 (далі – Програма).

 

2. Головним розпорядником коштів обласного бюджету та відповідальним виконавцем Програми є служба у справах дітей облдержадміністрації.

 

3. Фінансування видатків обласного бюджету здійснюється в межах асигнувань, затверджених службі у справах дітей облдержадміністрації на реалізацію заходів Програми, відповідно до помісячного розпису асигнувань загального фонду обласного бюджету.

 

4. Метою Програми є реалізація кращих інтересів дитини через функціонування в області ефективної системи забезпечення, дотримання та захисту її прав.

 

5. Кошти обласного бюджету спрямовуються на:

  • проведення семінарів, нарад, конференцій з працівниками служб у справах дітей, спеціалістами з питань захисту дітей об’єднаних територіальних громад області, структурних підрозділів, які опікуються дітьми, з метою поглиблення знань діючого законодавства щодо захисту прав дітей та його практичного застосування;
  • проведення профілактичних рейдів щодо виявлення  бездоглядних та безпритульних дітей, забезпечення їх влаштування  у заклади соціального  захисту дітей;
  • проведення рейдів-обстеження за станом утримання та виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих у сімейні форми виховання та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • проведення заходів до Дня захисту дітей із залученням соціально незахищених категорій дітей;
  • проведення новорічних та Різдвяних свят для дітей різних категорій;
  • проведення зустрічі керівництва облдержадміністрації та обласної ради з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування – випускниками загальноосвітніх шкіл;
  • проведення обласного фестивалю родин «Єдина родина – єдина країна»;
  • проведення заходів до Дня усиновлення із залученням сімей, які взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 
  • забезпечення обслуговування та експлуатації комп’ютерного обладнання для функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти».

 

6. Розподіл бюджетних коштів за напрямами  здійснюється згідно із затвердженим календарним планом на рік та виходячи з обґрунтованої потреби в бюджетних коштах, визначеної на підставі детальних розрахунків видатків за кожною категорією витрат, діючих цін і тарифів, особливостей програм і заходів, принципу економного витрачання бюджетних коштів та максимальної ефективності їх використання, а також з урахуванням необхідності виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Казначейства.

 

7. Не допускається спрямування бюджетних коштів за напрямами (завданнями та заходами), не передбаченими Програмою.

 

8. Закупівля товарів і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.

 

9. Операції з бюджетними коштами здійснюються відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 23.08.2012 № 938, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 12.09.2012 № 1569/21881 «Про затвердження порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів».

 

10. Складання та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним використанням здійснюється головним розпорядником коштів, відповідальним виконавцем заходів Програми в установленому законодавством  порядку.

 

11. За нецільове та неефективне використання коштів обласного бюджету, невідповідність їх плановим призначенням настає відповідальність, передбачена чинним законодавством України.

 

12. Контроль за цільовим використанням коштів обласного бюджету згідно з цим Порядком здійснює служба у справах дітей облдержадміністрації. 

  

 

Начальник служби

у справах дітей

облдержадміністрації

О.О. Савельєва
Версія для друку