Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ЗАТВЕРДЖЕНО Розпорядження голови облдержадміністрації 03.03.2017 № 85

07 Березня 2017 • 10:47

Кіл-сть переглядів: 226

Порядок
використання коштів обласного бюджету, передбачених для фінансування заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2017-2020 роки

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів обласного бюджету, передбачених для фінансування заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2017-2020 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 22.12.2016 № 417, відповідно до п. 16 рішення обласної ради від 22.12.2016  № 428 «Про обласний бюджет на 2017 рік».

 

2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем вищезазначеної бюджетної Програми є департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва обласної державної адміністрації.

 

3. Кошти обласного бюджету спрямовуються на реалізацію заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2017-2020 роки.

 

4. З метою ефективного використання бюджетних коштів згідно з наказом директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації утворюється експертна рада з розподілу коштів обласного бюджету на виконання заходів Програми. Експертну раду очолює директор департаменту або заступник директора департаменту. Голова експертної ради має заступника. До складу експертної ради входять представники громадських об’єднань підприємців, наукових установ, місцевих органів виконавчої влади, депутати (за згодою). 

 

5. Основними завданнями експертної ради з розподілу коштів обласного бюджету є: 

опрацювання та проведення аналізу матеріалів щодо фінансування заходів Програми;

розподіл коштів з обласного бюджету на виконання заходів Програми.

 

6. Фінансова підтримка суб’єктам малого і середнього підприємництва за рахунок часткового відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами на реалізацію бізнес – проектів здійснюється у порядку, що затверджується обласною радою. 

 

7. Експертна рада розглядає пропозиції з фінансування заходів Програми та приймає рішення. При відборі експертною радою проектів на виконання заходів Програми головними критеріями визначені: відповідність пріоритетним завданням і заходам Програми, соціальна орієнтованість, економічна ефективність, інноваційність. За результатами розгляду експертна рада визначає проекти, які здійснюватимуться на виконання заходів Програми, та їх виконавців.

 

8. Експертна рада розглядає та перевіряє кошториси проектів, розроблені виконавцями. Кошториси проектів затверджуються департаментом економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації. 

 

9. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.

 

10. У разі наявності бюджетної заборгованості, зареєстрованої в органах казначейства на початок бюджетного періоду, її погашення здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

11. Департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації перераховує кошти виконавцям заходів, відібраних експертною радою для фінансування.

 

12. Виконавці заходів відображають у первинному та бухгалтерському обліку інформацію про отримані (створені) оборотні та необоротні активи, а також здійснюють відкриття рахунків, реєстрацію, облік бюджетних зобов’язань в органах казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, в установленому законодавством порядку.

 

13. Департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації та виконавці заходів складають і подають фінансову та бюджетну звітність про використання бюджетних коштів, а також здійснюють контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням в установленому законодавством порядку.

 

 

Директор департаменту економічного

розвитку, торгівлі та міжнародного

співробітництва облдержадміністрації

О.А. Шатило
Версія для друку