Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 147 від 13.05.2015

14 Травня 2015 • 13:10

Кіл-сть переглядів: 698

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

13.05.2015

 

№ 147

Про охорону

електричних мереж

 

 

 

Відповідно до п. 9 ст. 39 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, п.4 Правил поліпшення якісного складу лісів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 №724, Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.1997 № 209, з метою недопущення аварійних припинень електропостачання на об’єктах виробництва, соціальної сфери та населення області:

 

1. Утворити при обласній державній адміністрації робочу групу з розгляду питань щодо здійснення санітарних заходів у межах охоронних зон ліній електропередачі (далі – робоча група) та затвердити її склад згідно з додатком.

 

2. Рекомендувати Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству “Житомироблагроліс”, державному підприємству “Житомирський військовий лісгосп”:

1) За клопотанням власників електричних мереж, у встановленому порядку надавати дозволи на виконання робіт з розчищення охоронних зон ліній електропередачі виробничим підрозділам енергопостачальних компаній, а за наявності домовленості з власником електромереж брати участь у виконанні цих робіт.

2) За клопотанням власників електричних мереж визначати доцільність та здійснювати вирубку за межами охоронних зон ліній електропередачі окремих дерев, які загрожують пошкодженню повітряних ліній електропередачі при можливих падіннях.

3) Забезпечити облік зрізаної деревини та її використання для потреб лісогосподарських підприємств.

 

3. Рекомендувати ПАТ «ЕК «Житомиробленерго»:

1) Надавати на розгляд та погодження робочої групи матеріали щодо необхідності здійснення санітарних заходів в охоронних зонах електричних мереж області.

2) За пропозиціями робочої групи проводити роботи за межами населених пунктів області з вирубки дерев, які загрожують пошкодженням повітряних ліній електропередачі при можливих падіннях.

3) Посилити нагляд за станом ліній електропередачі. Через засоби масової інформації забезпечити інформування населення та суб’єктів господарювання усіх форм власності, на території яких проходять лінії електропередачі та розташовані трансформаторні підстанції, розподільчі пункти і пристрої, з Правилами охорони електричних мереж та умовами проведення робіт у межах їх охоронних зон.

 

4. Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації щороку до 1 квітня інформувати облдержадміністрацію про хід виконання розпорядження.

 

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Поліщука В.І.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський

  

 

 

  Додаток

до розпорядження голови

облдержадміністрації

13.05.2015   № 147

 

 

Склад
робочої групи з розгляду питань щодо здійснення санітарних заходів
у межах охоронних зон ліній електропередачі

 

 

ПОЛІЩУК

В’ячеслав Іванович

 

заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, голова робочої групи

КРИСЮК
Роман Анатолійович

 

в.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації, заступник голови робочої групи

 

ЄРМАКОВ

Микола Миколайович

головний спеціаліст відділу енергетики та енергозбереження департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації, секретар робочої групи 

 

члени робочої групи:

 

КУРІНСЬКИЙ

Андрій Борисович

 

начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства (за згодою)

ЛИСЕНКО

Віктор Михайлович

 

начальник служби повітряних ліній Житомирських магістральних електричних мереж (за згодою)

РИБИНСЬКИЙ

Ігор Євгенович

 

генеральний директор Житомирського обласного комунального лісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради (за згодою)

 

СІРЕНЬКИЙ

Сергій Петрович

 

 

в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації (за згодою)

 

 

ТАРАНЕНКО

Владислав Миколайович

 

начальник служби по повітряних лініях 35-110 кВ ПАТ “ЕК”Житомиробленерго” (за згодою)

ТКАЧЕНКО

Віктор Іванович

 

заступник начальника відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду рослинного і тваринного світу державної екологічної інспекції у Житомирській області (за згодою)

 

ФІТІСОВ

Андрій Миколайович

в.о. директора ДП «Житомирський військовий лісгосп» (за згодою)

 

 

 

Заступник голови – керівник
апарату адміністрації         
 В.І. Поліщук

                                                         

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку