Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 172 від 09.06.2015

11 Червня 2015 • 07:07

Кіл-сть переглядів: 1 029

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

09.06.2015

 

№ 172

Про створення та сприяння у
функціонуванні місцевої
пожежної охорони

 

 

 

Відповідно до ст.ст. 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст.ст. 19, 62 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 року №202 “Про затвердження Положення про місцеву пожежну охорону”, з метою запобігання виникненню пожеж і забезпечення їх ефективного гасіння, рятування людей та надання допомоги в ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха в населених пунктах, де немає підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, вжиття дієвих заходів щодо створення місцевої пожежної охорони:

1. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати сільським (селищним) головам:
1) Визначити відповідальних осіб з організації роботи щодо створення і функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.
2) Ужити заходів щодо утворення в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої пожежної охорони та їх функціонування.
3) Щороку, під час складання проектів місцевих бюджетів та відповідних програм економічного і соціального розвитку, рекомендувати передбачати кошти на створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.
4) Щороку вносити на розгляд комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.

2. Рекомендувати управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області надавати методичну допомогу райдержадміністраціям зі створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.

3. Райдержадміністраціям щороку до 01 грудня інформувати про хід виконання розпорядження управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

4. Рекомендувати управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області щороку до 10 грудня узагальнену інформацію надавати облдержадміністрації.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський

    

  

Завантажити розпорядження

Версія для друку