Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 246 від 11.08.2015

27 Серпня 2015 • 11:36

Кіл-сть переглядів: 521

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

11.08.2015

 

№ 246

Про додаткові заходи щодо запобігання втратам врожаю сільськогосподарських культур від пожеж

 

 

 

Відповідно до вимог статей 6, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст. 5 Закону України «Про пожежну безпеку», з метою забезпечення протидії пожежам у період збирання врожаю сільськогосподарських культур:

 

1. Головам районних державних адміністрацій:
1) Утворити штаби для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам на площах зернових культур та у природних екосистемах.
2) Утворити мобільні групи для здійснення контролю за станом пожежної безпеки на об’єктах посиленої уваги (посівів зернових культур, у лісах та на торф’яниках) та оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
3) Проводити оперативний аналіз ситуації та щоденно інформувати про вжиті заходи управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

2. Райдержадміністраціям, рекомендувати управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області, управлінню МВС України в Житомирській області, Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, керівникам сільськогосподарських підприємств:
1) Вжити невідкладних заходів щодо забезпечення збереження врожаю сільськогосподарських культур під час їх збирання.
2) Забезпечити відповідність збиральної техніки вимогам пожежної безпеки, обов’язкову присутність у складі зернозбиральних загонів пожежної, або пристосованої до пожежогасіння техніки, тракторів з плугами для оборювання, поновлення мінералізованих смуг, готовність засобів первинного оповіщення про надзвичайні ситуації.

3. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області, управлінню МВС України в Житомирській області, Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства про хід виконання розпорядження інформувати управління агропромислового розвитку облдержадміністрації щомісяця до 05 числа місяця, що настає за звітним періодом.

4. Управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації узагальнену інформацію про хід виконання розпорядження надавати обласній державній адміністрації щомісяця до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В.

  

 

Голова адміністрації С.О. Машковський

 

 

  Завантажити розпорядження

Версія для друку