Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 26 від 03.02.2015

11 Лютого 2015 • 15:38

Кіл-сть переглядів: 1 758

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

03.02.2015                                                                                                                                                 № 26

 

Про упорядкування діяльності

із заготівлі, переробки

металобрухту кольорових

і чорних металів в області

 

Відносини, що виникають у процесі здійснення операцій з металобрухтом, регулюються Законом України «Про металобрухт».

 

Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана із заготівлею, переробкою брухту чорних та кольорових металів і його металургійною переробкою, здійснюється на підставі ліцензії, що видається центральним органом виконавчої влади з питань промислової політики.

 

У березні 2014 року Кабінетом Міністрів України функції з питань промислової політики передано від Міністерства промислової політики України Міністерству економічного розвитку і торгівлі України.

 

Кваліфікаційні, організаційні, технологічні та інші вимоги до суб’єктів господарювання, що здійснюють операції з металобрухтом, визначено в Ліцензійних умовах, затверджених наказом Мінекономрозвитку України
від 31.10.2011 № 183.

 

Районним і міським комісіям надано повноваження щодо здійснення обстеження суб’єктів підприємницької діяльності, складання актів обстеження згідно із затвердженими формами для отримання ліцензії та здійснення контролю за проведенням операцій з металобрухтом ліцензіатами.

 

Ліцензія видається суб’єктам господарювання для здійснення операцій з металобрухтом за умови наявності облаштованої території, кваліфікованих спеціалістів, відповідного устаткування та забезпечення контролю за вибуховою, пожежною, екологічною та радіаційною безпекою.

 

На сьогодні в області здійснюють операції з металобрухтом
32 юридичні особи, які мають 43 ліцензовані адреси на здійснення операцій з металобрухтом.

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.1997 № 1262 «Про заходи щодо впорядкування підприємницької діяльності, пов’язаної з брухтом та відходами чорних і кольорових металів» видано розпорядження голови облдержадміністрації від 29.04.1998 № 246, яким створено обласну комісію для упорядкування зазначеної діяльності та зобов’язано райдержадміністрації і міськвиконкоми створити аналогічні комісії.

 

Протягом 2014 року відбулося 4 засідання комісії. Розглянуто 7 питань, погоджено акти обстеження трьом суб’єктам господарювання на отримання ліцензії і початок діяльності на території області та одному діючому підприємству на продовження діяльності.

 

Разом з тим слід відмітити, що комісією по контролю за здійсненням операцій з металобрухтом Богунської районної ради було складено акт обстеження приймального пункту ТОВ «Укр Мет-Центр» (юридична адреса:
м. Донецьк, вул. Югославська, 28А, код ЄДРПОУ 37602837) без погодження дозволу на початок робіт у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Житомирській області. Також комісією Коростишівської райдержадміністрації було складено акти обстеження спеціалізованого підприємства ТОВ «Метал Пром-Інвест» (юридична адреса: м. Київ,
вул. Звіринецька, 59, код ЄДРПОУ 39253198) без подання до податкових органів Коростишівського району відповідної форми 20-ОПП та без журналу піротехнічного контролю на підприємстві. Акти обстеження вищезазначених підприємств були погоджені обласною комісією тільки після усунення всіх недоліків.

 

Мають місце безліцензійна діяльність та крадіжки промислового металобрухту.

 

За 2014 рік до облдержадміністрації надійшло 16 запитів від УМВС України у Житомирській області, а також 12 запитів від лінійного відділу на станції Житомир УМВС України на Південно-Західній залізниці щодо надання інформації про діяльність підприємств, що займаються заготівлею, переробкою, металургійною переробкою металобрухту кольорових і чорних металів.

 

З метою усунення зазначених недоліків, спрямування діяльності із заготівлі і переробки металобрухту на виконання вимог Закону України «Про металобрухт» та Ліцензійних умов, на виконання рішення колегія обласної державної адміністрації від 29.01.2015.

 

1. Голові Коростишівської райдержадміністрації – Цимбалюк О.В. та секретарю Житомирської міської ради Цимбалюк Л.В. (за згодою) посилити відповідальність членів комісій по упорядкуванню діяльності із заготівлі, переробки металобрухту кольорових і чорних металів, а саме в частині:

1) Контролю за здійсненням операцій з металобрухтом суб’єктами підприємницької діяльності, що мають ліцензії, на підвідомчих територіях.

2) Підготовки матеріалів на розгляд обласної комісії по упорядкуванню діяльності із заготівлі, переробки металобрухту кольорових і чорних металів відповідно до вимог нормативно-правових актів, що регулюють провадження господарської діяльності із заготівлі, переробки, металургійної переробки металобрухту кольорових і чорних металів.

 

2. Рекомендувати УМВС України в Житомирській області (Полковніков Г.В.) посилити контроль за діяльністю ліцензіатів, вживати додаткових заходів до недопущення безліцензійної діяльності з металобрухтом в області та притягнення до відповідальності правопорушників при виявленні крадіжок майна підприємств, установ, організацій та громадян і реалізації його як металобрухт.

 

3. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою), узяти під контроль питання дотримання вимог Закону України «Про металобрухт» та Ліцензійних умов при здійсненні операцій з металобрухтом на підвідомчих територіях і заслуховувати щопівроку хід його виконання на колегіях та засіданнях виконкомів місцевих рад відповідно.

 

4. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою) щопівроку надавати інформацію про результати господарської діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, що мають ліцензії на право здійснення операцій з металобрухтом, департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації (Крисюк Р.А.) за встановленою формою, що додається.

 

5. Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації (Крисюк Р.А.) щопівроку подавати облдержадміністрації зведену інформацію про результати господарської діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, що мають ліцензії на право здійснення операцій з металобрухтом.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Поліщука В.І.

 

 

Голова адміністрації                                                                 С.О. Машковський

  

   

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку