Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 303 від 21.09.2015

23 Вересня 2015 • 12:32

Кіл-сть переглядів: 122

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

21.09.2015

 

№ 303

Про забезпечення реалізації Конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на місцевих виборах  депутатів обласної, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року

 

 

 

Відповідно до положень Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеві вибори», «Про Державний реєстр виборців», доручення Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка від 31.08.2015 № 33219/1/1-15 до Закону України від 14.07.2015 № 595-VIII «Про місцеві вибори», постанов Центральної виборчої комісії від 09.09.2015 № 239 «Про Порядок надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів», від 10.08.2015 № 154 «Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року», з метою забезпечення реалізації громадянами України конституційних виборчих прав, упередження позаштатних ситуацій під час проведення місцевих виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів, перших місцевих виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідно сільських, селищних міських голів 25 жовтня 2015 року:

1. Головам районних державних адміністрацій, рекомендувати управлінню МВС України в Житомирській області, головам районних рад, сільським, селищним, міським головам, відповідно до визначених Конституцією та законами України повноважень, з метою створення належних умов для проведення 25 жовтня 2015 року демократичних, вільних і прозорих місцевих виборів ужити заходів щодо:

1) Недопущення під час підготовки та проведення місцевих виборів незаконного втручання будь-яких осіб у виборчий процес, проявів адміністративного тиску, упередженого ставлення до кандидатів на сільських, селищних, міських голів, до кандидатів в депутати обласної, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад до політичних партій, виборчих блоків політичних партій, перших місцевих виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідно сільських, селищних міських голів, які висунули кандидатів на сільських, селищних, міських голів та в депутати обласної, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад України (далі – партії (блоки) – суб’єкти виборчого процесу), використання посадовими і службовими особами органів виконавчої влади службового становища, службових приміщень, транспорту, засобів зв’язку для підтримки окремих кандидатів на сільських, селищних, міських голів, в депутати обласної, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, партій (блоків) – суб’єктів виборчого процесу, їх уповноважених представників, довірених осіб, офіційних спостерігачів.

2) Сприяння створенню у порядку, визначеному Законом України «Про місцеві вибори», належних умов для здійснення виборчими комісіями їх повноважень, зокрема забезпечення за участю органів місцевого самоврядування виборчих комісій необхідними приміщеннями відповідно до визначених нормативів, транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою згідно з нормами, переліком і вимогами, встановленими Центральною виборчою комісією, охороною приміщень виборчих комісій, виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації.

3) Забезпечення рівних умов для надання посадовими і службовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування представникам засобів масової інформації необхідних відомостей про підготовку та проведення місцевих виборів з метою об’єктивного висвітлення в установленому порядку ходу виборчого процесу.

4) Сприяння створенню належних умов для реалізації громадянами виборчих прав, вільного волевиявлення під час голосування, у тому числі громадянами з обмеженими можливостями, забезпечивши їм безперешкодний доступ до приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування, інформації з виборчої агітації.

2. Головам районних державних адміністрацій, рекомендувати міським головам міст обласного значення :

1) Здійснити перевірку матеріально – технічного забезпечення усіх територіальних та дільничних виборчих комісій з місцевих виборів, що працюють на території районів, міст, селищ та сіл області про проведену роботу інформувати організаційний відділ апарату облдержадміністрації до 8 жовтня 2015 року.

2) Забезпечити підготовку та передачу відділами ведення Державного реєстру виборців дільничним виборчим комісіям іменних запрошень, попередніх та уточнених списків виборців для голосування на місцевих виборах.

3) Забезпечити своєчасне надання відділами ведення Державного реєстру виборців Центральній виборчій комісії інформації від територіальних виборчих комісій відповідно до вимог постанови Центральної виборчої комісії від 09.09.2015 № 239 «Про Порядок надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів».

3. Рекомендувати управлінню МВС України в Житомирській області:

1) З 23 жовтня 2015 року забезпечити охорону приміщень територіальних та дільничних виборчих комісій в області, після отримання ними виборчих бюлетенів.

2) Забезпечити охорону приміщень відділів ведення Державного реєстру виборців 10-11 жовтня, 21-22 жовтня (дні передачі дільничним виборчим комісіям попередніх та уточнених списків виборців відповідно) та у день голосування 25 жовтня 2015 року.

4. Головам районних державних адміністрацій, рекомендувати управлінню МВС України в Житомирській області, міським головам міст обласного значення про проведену роботу інформувати організаційний відділ апарату облдержадміністрації до 21 жовтня 2015 року.

5. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації поінформувати облдержадміністрацію до 24 жовтня 2015 року.

 

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитренка Г.В.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський

   

 

  Завантажити розпорядження

Версія для друку