Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 318 від 28.09.2015

02 Жовтня 2015 • 12:07

Кіл-сть переглядів: 126

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

28.09.2015

 

№ 318

Про завершення підготовки об’єктів
господарського комплексу області до
роботи в осінньо-зимовий період та
проходження опалювального сезону 2015/16 року

 

 

 

За станом на 28.09.2015 підприємствами, організаціями та установами різних форм власності в цілому завершується технічна підготовка об’єктів паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального періоду. Підготовлено 8213 (98%) житлових будинків.

Технічно готові 922 (99%) котельні, 94 (100%) центральні теплові пункти, заповнені водою та проведено гідравлічні випробування 371,4 км (99%) інженерних теплових мереж.

Готові до прийняття теплоносіїв 790 шкіл, 704 дитячі садки, 59 лікарень (100%).

Залишається непогашеною в повному обсязі заборгованість теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ, що становить 334,7 млн.грн., у т.ч. цього року 25,7 млн.грн. та підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, заборгованість яких за спожиту електричну енергію складає 27,0 млн.грн.

 

З метою сталого проходження опалювального сезону 2015/16 року:

 

1. Департаментам облдержадміністрації: містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства; праці та соціального захисту населення; управлінням облдержадміністрації: промисловості, розвитку інфраструктури та туризму; освіти і науки; охорони здоров’я; культури спільно з головами райдержадміністрацій та міськими головами, керівниками підвідомчих підприємств і організацій забезпечити в області стале проходження опалювального сезону 2015/16 року та дотримання лімітної дисципліни.

2. Для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону 2015/16 року утворити обласну робочу групу та затвердити у складі згідно з додатком.

 

3. Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації тримати під постійним контролем:

1) Питання проведення розрахунків підприємств комунальної тепло-енергетики за спожитий природний газ та підприємств водопровідно-каналізаційного господарства – за спожиту електричну енергію.

2) Ситуацію щодо зміни тарифів на житлово-комунальні послуги.

3) Питання переведення котелень на альтернативні види палива.

4) Питання щодо існуючих обсягів заборгованості з різниці в тарифах на комунальних підприємствах області.

 

4. Управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму; департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації; рекомендувати службі автомобільних доріг в Житомирській області здійснювати контроль за своєчасним приведенням у належний стан снігоприбиральної техніки та забезпеченням нормативної потреби у піщано-соляній суміші і реагентів для боротьби з ожеледицею.

 

5. Запропонувати управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, управлінню цивільного захисту населення облдержадміністрації забезпечити оперативне реагування у разі порушення умов проживання населення та функціонування об’єктів життєзабезпечення.

 

6. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам:

1) Розглянути на засіданнях колегій райдержадміністрацій та засіданнях виконкомів міських рад. питання щодо сталого проходження опалювального сезону, проведення розрахунків за спожиті енергоносії, дотримання лімітної дисципліни та переведення котелень на місцеві види палива

2) Утворити робочі групи та визначити відповідальну особу для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону 2015/16 року на території району (міста), спеціалізовані ремонтні бригади, організувати роботу телефонів гарячої лінії з цілодобовим режимом на підприємствах.

3) Постійно вживати вичерпних заходів щодо забезпечення проведення своєчасних поточних розрахунків за спожитий природний газ та електричну енергію усіма категоріями споживачів, місцевими бюджетними установами та погашення існуючої заборгованості, не допускати погіршення стану платіжної дисципліни.

4) Згідно з Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630, видати відповідні розпорядження (рішення) про початок опалювального сезону
2015/16 року, враховуючи кліматичні умови.

5) Розпочати опалення у першу чергу в лікувальних установах, дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладах з подальшим підключенням централізованого теплопостачання у житлових будинках.

6) Узгодити з регіональними підрозділами управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області оперативні плани дій, спрямовані на локалізацію надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, створити необхідні запаси рідкого та твердого палива відповідно до запланованих обсягів. Забезпечити дотримання на підприємствах господарського комплексу вимог чинного законодавства щодо охорони праці, запобігання виробничому травматизму, Правил безпеки систем газопостачання України та інших нормативних документів.

7) Звернути особливу увагу на забезпечення твердим паливом згідно із затвердженими нормами установ бюджетної сфери та незахищених верств населення (інвалідів, одиноких, пристарілих).

8) Постійно висвітлювати у місцевих засобах масової інформації питання про стан проходження опалювального сезону, проводити інформаційну кампанію щодо заощадження населенням тепла й енергоресурсів та необхідності проведення своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії та надані комунальні послуги.

9) Звернути увагу на персональну відповідальність за своєчасне забезпечення проведення опалювального сезону 2015/16 року.

10) Про хід виконання розпорядження щокварталу до 15 числа інформувати департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

 

7. Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації щокварталу, не пізніше ніж до 25 числа місяця, що настає за звітним періодом, інформувати облдержадміністрацію про хід виконання розпорядження.

 

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитренка Г.В.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський
   
   
 

Додаток
до розпорядження голови обласної державної адміністрації
28.09.2015 № 318

 

СКЛАД
обласної робочої групи для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону 2015/16 року

 

Дмитренко

Геннадій Васильович

перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова робочої групи

     

Щебетов

Роман Олегович

т.в.о. директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, заступник голови робочої групи

     

Іваницький

Олег Вікторович

головний спеціаліст департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації секретар робочої групи

 

Члени робочої групи :

 

Антонюк

Олег Васильович

начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області (за згодою)

     

Варема

Тетяна Никифорівна

заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації – начальник управління житлово-комунального господарства

     

Градовський

Юрій Григорович

начальник управління культури облдержадміністрації

     

Забродський

Геннадій Олександрович

заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації

     

Калінін

Вадим Олександрович

начальник управління освіти і науки облдержадміністрації

     

Корець

Тетяна Леонтіївна

голова обкому профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (за згодою)

     

Корінна

Галина Віталіївна

директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації

     

Крисюк

Роман Анатолійович

т.в.о. начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації

     

Нікітчук

Ігор Валерійович

начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області (за згодою)

     

Торбас

Олександр Михайлович

начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації

     

Турський

Вадим Валентинович

заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації

     

Шекета

Олексій Михайлович

голова правління ПАТ «ЕК«Житомиробленерго» (за згодою)

     

Ющенко

Валентин Іванович

голова правління ПАТ «Житомиргаз» (за згодою)

 

 

Перший заступник
голови адміністрації

Г.В. Дмитренко

 

 

  Завантажити розпорядження

Версія для друку