Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 408 від 07.12.2015

09 Грудня 2015 • 16:07

Кіл-сть переглядів: 119

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

07.12.2015

 

№ 408

Про комплекс заходів щодо
реалізації ялинок та охорони
хвойних насаджень у
передноворічний період
2016 року

 

 

 

З метою запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у лісових масивах області в передноворічний період 2016 року та впорядкування централізованої реалізації новорічних ялинок, згідно зі ст.ст. 16, 21 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, ст.ст. 19, 31 Лісового кодексу України:

1. Рекомендувати Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарств, Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству „Житомироблагроліс”, райдержадміністраціям:
1) Для реалізації новорічних ялинок до 15.12.2015 утворити торговельні пункти у спеціально визначених місцях біля контор лісництв, розсадників, на рекреаційних майданчиках уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст.
2) Заготівлю ялинок проводити на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях, а також за рахунок дерев, що підлягають вирубці, при проведенні рубок формування і оздоровлення лісів.
3) Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.09.2009 № 1090-р «Про схвалення Концепції створення єдиної державної системи електронного обліку деревини» відпуск новорічних ялинок здійснювати з обов’язковим маркуванням самоклейними етикетками зі штрих-кодом.
4) Провести роз’яснювальну роботу в засобах масової інформації для доведення до населення вимог природоохоронного законодавства та порядку купівлі новорічних ялинок.

 

2. Рекомендувати державній екологічній інспекції в Житомирській області, головному управлінню Національної поліції у Житомирській області, Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству „Житомироблагроліс”, райдержадміністраціям:
1) Утворити штаби для організації і проведення охоронних заходів, до складу яких включити представників лісогосподарських підприємств, органів внутрішніх справ та екологічних інспекцій.
2) Із представників вищезгаданих організацій утворити рейдові групи для виявлення фактів незаконного вирубування у лісових насадженнях лісового фонду області, особливо на ділянках хвойних лісових культур у масивах, що прилягають до населених пунктів.
3) Організовувати та проводити на контрольних постах та перехрестях доріг перевірки транспортних засобів щодо законності перевезення новорічних ялинок. У разі виявлення порушень винних осіб притягувати до відповідальності згідно з діючим законодавством.
4) Здійснювати належний контроль за вирубуванням хвойних насаджень на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення.

3. Рекомендувати Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства до 20.01.2016 поінформувати облдержадміністрацію про виконання розпорядження.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський  

 

 

  Завантажити розпорядження

Версія для друку