Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 425 від 23.12.2015

29 Грудня 2015 • 09:11

Кіл-сть переглядів: 284

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

23.12.2015

 

№ 425

Про основні завдання цивільного захисту області у 2016 році

 

 

 

У 2015 році діяльність райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, органів управління і сил цивільного захисту (ЦЗ), спеціалізованих служб ЦЗ, організацій, установ та підприємств була спрямована на виконання вимог нормативно-правових актів у сфері ЦЗ.

Завдання з підготовки ЦЗ області та план заходів, визначених розпорядженням голови облдержадміністрації від 25.12.2014 № 391, в основному виконані.

У листопаді цього року Державною службою України з надзвичайних ситуацій проведено комплексну перевірку стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, техногенної та природної безпеки в області.

Проведена комісійна перевірка підтвердила спроможність органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області вирішувати завдання за призначенням.

У навчально-методичному центрі ЦЗ та безпеки життєдіяльності пройшли підготовку 1350 осіб, що складає 84% від плану комплектування.

Проведено комплекс заходів щодо підтримання в готовності до використання за призначенням пунктів управління, системи централізованого оповіщення області, захисних споруд ЦЗ.

Проводилися відповідні заходи щодо підвищення рівня матеріального забезпечення заходів із запобігання та ліквідації наслідків НС.

На належному рівні завдання з ЦЗ виконувалися у містах Коростені, Житомирі, Бердичеві, в Романівському, Коростенському, Овруцькому, Бердичівському, Чуднівському, Коростишівському районах, а також спеціалізованими службами ЦЗ області: енергетики, оповіщення і зв’язку, протипожежною та медичною.
Недостатньо ефективно проводилася робота щодо виконання цих завдань у Червоноармійському, Радомишльському, Олевському та Попільнянському районах.
У той же час ряд завдань залишилися невиконаними.

В області для укриття населення нараховується 1180 захисних споруд ЦЗ, у тому числі 127 сховищ та 1053 протирадіаційних укриттів, з яких 65(6%) готові до використання за призначенням, 615 (52%) – обмежено готові, 500 (42%) – не готові. Для укриття населення області може бути використано понад 2124 найпростіших укриттів (підвали, паркінги, підземні переходи тощо), в яких може розміститися 590 тис. чоловік.

Протягом 2015 року проведено комплексні перевірки усіх захисних споруд цивільного захисту. За результатами перевірок підвищено рівень готовності 221 захисної споруди. У порівнянні з 2014 роком рівень неготових захисних споруд області знизився на 17%.

Персонал хімічно небезпечних об’єктів забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання на 97%, забезпеченість населення, яке працює в зоні можливого хімічного забруднення – 56%, а непрацюючого населення, яке проживає в прогнозованій зоні хімічного забруднення – 15%. що свідчить про недостатньо проведену роботу в цій сфері.

Не проводилася робота щодо модернізації регіональної системи централізованого оповіщення.

Залишається низьким рівень гарантованого доведення інформації до населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок значного скорочення абонентської мережі проводового радіомовлення в містах та районах.

Недостатньо наполегливо вирішуються питання щодо накопичення місцевих та об’єктових матеріальних резервів на випадок ліквідації НС.

Невирішеними в області залишаються такі проблемні питання:

  • ліквідація колишніх шахтних пускових установок ракет;
  • збір, перезатарювання та вивезення непридатних до використання засобів захисту рослин (пестицидів);
  • забезпечення засобами індивідуального захисту працюючого населення та населення за місцем проживання.

Відповідно до статей 10, 18, 19 та підпункту 5 пункту 1 статті 130 Кодексу цивільного захисту України, з метою якісного і своєчасного вирішення завдань цивільного захисту області:

1. Затвердити основні завдання цивільного захисту області на 2016 рік (додаються).

2. Затвердити план основних заходів цивільного захисту області на 2016 рік (додається).

3. Затвердити організаційно-методичні вказівки щодо навчання населення з питань захисту та дій в умовах надзвичайних ситуацій (додаються).

4. Затвердити програму загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій до дій у надзвичайних ситуаціях (додається).

5. Головам райдержадміністрацій, керівникам департаментів та управлінь облдержадміністрації, рекомендувати міським головам, керівникам обласних управлінь, організацій, установ та підприємств:

1) До 20 січня 2016 року підсумувати результати підготовки ЦЗ відповідного рівня у 2015 році та своїми розпорядженнями (наказами) затвердити основні завдання на 2016 рік.

2) Інформацію про підсумки підготовки ЦЗ та копії планів основних заходів ЦЗ районів і міст обласного значення, спеціалізованих служб ЦЗ області до 25 січня 2016 року подати управлінню цивільного захисту населення облдержадміністрації для узагальнення та контролю за їх виконанням.

3) Про хід виконання розпорядження щокварталу, до 5 числа місяця, що настає за звітним, інформувати управління цивільного захисту населення облдержадміністрації.

6. Управлінню цивільного захисту населення облдержадміністрації узагальнену інформацію про хід виконанням цього розпорядження подавати облдержадміністрації щокварталу до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський  

 

 

  Завантажити розпорядження

Версія для друку