Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 5 від 14.01.2015

27 Січня 2015 • 14:54

Кіл-сть переглядів: 1 672

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

14.01.2015                                                                                                                                            № 5

 

Про підсумки проведення

оздоровлення і відпочинку дітей

у 2014 році та завдання на 2015 рік

 

 

У 2014 році оздоровлення та відпочинок дітей здійснювалося відповідно до обласної комплексної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011 – 2015 роки.

 

За станом на 01.12.2014 в області всіма видами оздоровлення і відпочинку охоплено 71600 дітей, що складає 50,9%  від кількості дітей шкільного віку та на 20 тисяч дітей менше ніж у 2013 році.

 

Кількісні показники оздоровлення та відпочинку дітей виконані у Чуднівському, Любарському, Ружинському районах.

 

За рахунок бюджетних коштів забезпечено оздоровлення та відпочинок 28380 дітей, що на 7 тисяч дітей менше ніж у 2013 році. У 6 адміністративних одиницях (місто Житомир, місто Бердичів, Любарський, Попільнянський, Ружинський, Чуднівський райони) збільшилися показники оздоровлення і відпочинку дітей за бюджетні кошти. Не оздоровлювалися за кошти місцевих бюджетів діти з Бердичівського та Народицького районів.

 

У червні-серпні 2014 року працювало 428 таборів відпочинку з денним перебуванням дітей; 16 оздоровчих закладів – з цілодобовим перебуванням дітей, з них  3 – санаторного типу. 

 

Відповідно до статті 7 Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”, з метою належного проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року:

 

1. Затвердити новий склад обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення дітей згідно з додатком.

 

2. Головам райдержадміністрацій, міським головам (за згодою), департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації (Гресь С.М.), управлінню освіти і науки облдержадміністрації, службі у справах дітей облдержадміністрації (Савельєва О.О.)  забезпечити оздоровлення і відпочинок 59 %  дітей шкільного віку,  100 % дітей-сиріт, дітей,  позбавлених батьківського піклування, та  не менше 70 % дітей із багатодітних сімей. Забезпечити оздоровлення дітей учасників АТО та дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб.

 

         3. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою):

1) при формуванні районних, міських бюджетів передбачити фінансові ресурси на організацію оздоровлення і відпочинку дітей відповідно до показників комплексної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки;     

2) залучати до організації оздоровлення і відпочинку дітей благодійні, спонсорські кошти, організувати співпрацю з відділеннями виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

3) забезпечити розширення мережі пришкільних таборів відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів;

4) провести протягом квітня-серпня 2015 року перевірки дитячих закладів оздоровлення і відпочинку незалежно від форми власності і підпорядкування з питання створення безпечних умов перебування, охорони життя і здоров’я дітей;

5) забезпечити оздоровлення і відпочинок дітей за кошти місцевих бюджетів на рівні, не меншому ніж у 2013 року;

6) провести необхідну підготовку закладів оздоровлення та відпочинку  до прийому дітей, забезпечивши дотримання санітарних, пожежних  норм і правил, звернути особливу увагу на стан водогінних та каналізаційних мереж, організацію харчування, медичного забезпечення та здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики інфекційних захворювань;

7) укомплектувати штати закладів оздоровлення і відпочинку  кваліфікованими педагогічними, медичними працівниками, не допускати до роботи працівників, які не пройшли обов’язкових медичних оглядів та не мають відповідної підготовки;

8) налагодити постачання до дитячих закладів оздоровлення і відпочинку продуктів харчування та продовольчої сировини належної якості з обов’язковою наявністю документів;

9) забезпечити належне харчування дітей відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» та спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей в навчальних та оздоровчих закладах», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.06.2005 за № 661/10941.

 

         5. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою), управлінням облдержадміністрації: освіти і науки, культури (Градовський Ю.Г.), департаменту  сім’ї, молоді  та  спорту      облдержадміністрації, обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Собчук В.В.) забезпечити проведення у закладах комунальної власності спеціалізованих змін за напрямами творчого і фізичного розвитку дітей, патріотичного виховання; для дітей, що потребують особливої педагогічної уваги та дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 

         6. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою), департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, починаючи з квітня 2015 року, забезпечити організацію роботи обласного, районних (міських) штабів з оперативного вирішення питань підготовки та проведення оздоровлення дітей.

 

         7. Рекомендувати районним, міським, селищним, сільським радам виділити кошти з місцевих бюджетів на роботу у 2015 році пришкільних таборів, придбання путівок до стаціонарних оздоровчих закладів.

 

         8. Рекомендувати Андрушівській, Бердичівській, Любарській, Чуднівській районним радам, Житомирській, Бердичівській міським радам розглянути питання про виділення коштів на утримання та підтримку діяльності комунальних стаціонарних оздоровчих закладів.

 

         9. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою), департаментам облдержадміністрації: сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я облдержадміністрації (Торбас О.М.), головному управлінню Держсанепідслужби у Житомирській області (Волков О.С.) (за згодою), управлінню Державної служби  України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області       (Нікітчук І.В.) (за згодою),  інспекції з питань  захисту прав споживачів у Житомирській області (Дацко О.О.) (за згодою), територіальному управлінню Держгірпромнагляду у Житомирській області (Кирилюк О.В.) (за згодою):

1) провести протягом квітня-червня 2015 року наради з керівниками дитячих закладів оздоровлення і відпочинку  з питання забезпечення охорони життя та здоров’я дітей у ході оздоровчої кампанії;

2) здійснювати постійний контроль за створенням керівниками дитячих закладів оздоровлення і відпочинку  належних умов для проживання, харчування, медичного обслуговування дітей, дотриманням санітарно-гігієнічних, протипожежних норм.

 

          10. Рекомендувати власникам та директорам закладів оздоровлення і відпочинку:

1) створити належні умови для проживання, харчування, медичного обслуговування дітей, дотримуватися санітарно-гігієнічних, протипожежних норм та отримати погодження, дозволи на роботу не пізніше як за 10 днів до початку роботи;

2) допускати до роботи з дітьми лише осіб, які мають відповідну педагогічну освіту  та досвід роботи з дітьми, пройшли відповідну підготовку;

3) визначити відповідальних осіб за збереження життя та здоров’я дітей, безпеку під час проведення  екскурсій, походів, пересування організованих груп дітей за межами закладів, перебування на водних об’єктах.

 

          11. Рекомендувати управлінню МВС України у Житомирській області (Полковніков Г.В.)  здійснювати патрулювання, охорону громадського порядку на територіях, що межують з дитячими закладами оздоровлення і відпочинку.

 

          12. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації забезпечити укомплектування медичними кадрами дитячі заклади оздоровлення і відпочинку, організувати проходження медичного огляду працівниками закладів.

 

          13. Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, управлінню освіти і науки,  облдержадміністрації, обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді підготувати та провести у травні 2015 року спільно з педагогічними навчальними закладами області семінар-навчання з організації виховної роботи у стаціонарних закладах оздоровлення і відпочинку.

 

          14. Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації підготувати до 1 листопада 2015 року проект обласної програми оздоровлення і відпочинку дітей на 2016-2019 роки.

 

           15. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою), департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, управлінню освіти і науки облдержадміністрації, управлінню культури облдержадміністрації, службі у справах дітей облдержадміністрації, обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, головному управлінню Держсанепідслужби у Житомирській області (за згодою), управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області (за згодою),  інспекції з питань  захисту прав споживачів у Житомирській області (за згодою), територіальному управлінню Держгірпромнагляду у Житомирській області (за згодою) протягом квітня – вересня 2015 року щомісяця до 3 числа подавати департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації інформацію про хід виконання розпорядження, для подальшого узагальнення та інформування щомісяця до 10 числа обласної державної адміністрації.

 

          16. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації згідно з розподілом обов’язків.

 

  

Голова адміністрації                                                           С.О.Машковський

 

 

 

 

 

                                                                                                                    Додаток

                                                                                                                    до розпорядження голови

                                                                                                                    облдержадміністрації

                                                                                                                    14.01.2014       № 5

СКЛАД

обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення дітей

 

Лагута

Ярослав Миколайович

т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації, керівник обласного штабу

 

Гресь

Світлана Миколаївна

директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, заступник керівника обласного штабу

 

Вєтрова

Альона Василівна

головний спеціаліст відділу молодіжної політики департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, секретар обласного штабу

 

 

Члени обласного штабу:

 

Антонюк

Олександр Миколайович

заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

 

Волков

Олександр Сергійович

начальник головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області

(за згодою)

 

Градовський

Юрій Григорович

начальник управління культури і туризму облдержадміністрації

 

Горбаченко

Наталія Іванівна

директор Центру по організації, координації та фінансуванню оздоровлення потерпілого населення області

 

Дацко

Олександр Олегович

начальник інспекції з питань  захисту прав споживачів у Житомирській області

(за згодою)

 

Дегліс

Микола Васильович

виконавчий директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування (за згодою) 

Липовецька

Ольга Григорівна

заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації

 

Нікітчук

Ігор Валерійович

начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області (за згодою)

 

Паламарчук

Неля Анатоліївна

голова Федерації профспілок області (за згодою)

 

Полковніков

Григорій Васильович

т.в.о. начальника управління МВС України в Житомирській області (за згодою)

 

Савельєва

Олена Олегівна

начальник служби у справах дітей облдержадміністрації

 

Собчук

Валентина Валентинівна

директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 

Торбас

Олександр Михайлович

начальник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

 

Шевчук

Володимир Анатолійович

начальник державної інспекції нагляду  за промисловою безпекою та охороною праці (транспорт, зв’язок, АПК, СКС) територіального управління Держгірпром-нагляду у Житомирській області (за згодою)

 

 

 

Заступник голови-

керівник апарату

адміністрації                                                                                      В.І. Поліщук

 

Версія для друку

Версія для друку