Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 65 від 03.03.2015

04 Березня 2015 • 16:05

Кіл-сть переглядів: 1 443

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

03.03.2015

 

№ 65

Про заходи щодо забезпечення призову на строкову військову службу громадян України 1988 – 1995 років народження у квітні – травні та жовтні – листопаді 2015 року

 

 

 

Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Указу Президента України від 17.02.2015 №88/2015 “Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році”:

1. Провести в установленому порядку призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу:

  • у квітні – травні 2015 року;
  • у жовтні – листопаді 2015 року.

2. Для керівництва районними та міськими призовними комісіями і здійснення контролю за їх діяльністю утворити обласну призовну комісію та затвердити її склад згідно з додатком.
Засідання обласної призовної комісії в період з 15 березня по 15 червня та з 15 вересня по 15 грудня проводити щочетверга.

3. Районним державним адміністраціям та міськвиконкомам (за згодою):
1) Утворити районні та міські призовні комісії відповідно до статті 16 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та затвердити їх персональний склад.
2) Протягом березня – травня та вересня – листопада 2015 року організувати медичний огляд призовників 1988-1995 років народження.
3) Для проведення медичного огляду громадян, призову їх на строкову військову службу та відправки призваних до військових частин забезпечити військові комісаріати обладнаними призовними пунктами, медикаментами, інструментарієм, медичним і господарським майном, автомобільним транспортом, виділити їм необхідну кількість лікарів, медперсоналу та технічних працівників.
4) Ужити дієвих заходів щодо:

  • оповіщення призовників про їх виклик у військові комісаріати та забезпечення своєчасного прибуття за цим викликом;
  • проведення урочистих проводів призовників на строкову військову службу;
  • підтримання на призовних дільницях громадського порядку;
  • дотримання правил безпеки при перевезенні призовників.

4. Рекомендувати керівникам підприємств, закладів, установ незалежно від підпорядкування і форм власності згідно із пунктом 1 статті 21 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” забезпечити виплату громадянам, які звільняються з роботи у зв’язку з призовом, вихідної допомоги у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

5. Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації (Торбас О.М.):
1) Забезпечити районні (міські) призовні комісії і обласну медичну комісію медикаментами, інструментарієм та медичним обладнанням.
2) Для проведення медичного огляду призовників на обласному збірному пункті за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділити кваліфікованих лікарів і медперсонал, за якими зберігаються займана посада та середній заробіток за місцем постійної роботи на весь час виконання роботи в облвійськкоматі.
3) Протягом березня 2015 року забезпечити проведення обласного збору працівників військкоматів, головних лікарів центральних районних, міських лікарень, лікарів підліткових кабінетів та лікарів, які беруть участь у медичному огляді призовників з питань якісного медичного забезпечення призовної молоді області.
4) До 15 березня та 15 вересня 2015 року надіслати у районні (міські) військові комісаріати списки осіб, призовників 1988-1995 років народження, які знаходяться на лікуванні та обліку в обласних і районних лікувальних закладах.
5) Забезпечити обстеження на вірусний гепатит “В”, “С”, сифіліс, СНІД – інфекцію, флюорографічне обстеження органів грудної клітки призовників у період проходження ними районних (міських) медичних і призовних комісій та на обласному збірному пункті – під час відправки їх до військових частин.
6) За результатами весняного, осіннього 2015 року призовів на строкову військову службу проаналізувати стан медичного обстеження призовників та поінформувати обласну призовну комісію.

6. Рекомендувати управлінню Міністерства внутрішніх справ України в області (Полковніков Г.В.):
1) Протягом квітня – травня та жовтня – листопада 2015 року за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділяти наряд міліції для чергування на обласному збірному пункті.
2) Забезпечити розшук, затримання і доставлення до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

7. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Григор’єва О.М.) оприлюднити дане розпорядження у засобах масової інформації.

8. Рекомендувати обласному військовому комісаріату (Залесський М.О.) поінформувати облдержадміністрацію про хід виконання розпорядження до 25 червня та 25 грудня 2015 року.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Лагуту Я.М.

 

 

 

 

Голова адміністрації  С.О. Машковський                     

 

 

 

 

 

 

  Додаток

до розпорядження голови
облдержадміністрації
03.03.2015 № 65

 

СКЛАД
обласної призовної комісії

 

Лагута

Ярослав Миколайович

 

заступник голови обласної державної адміністрації, голова комісії;

 

Залесський

Микола Олександрович

військовий комісар Житомирського обласного військового комісаріату, заступник голови комісії (за згодою);

 

Лазаренко

Андрій Вікторович

заступник начальника відділу комплектування та призову (підготовки молоді) облвійськкомату, секретар  комісії (за згодою);

 

Члени комісії:

 

Бондарчук

Сергій Володимирович

 

 – заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

Васильчук

Валентина Назарівна 

 

голова Житомирської обласної спілки солдатських матерів (за згодою);

Гедз

Дмитро Володимирович

 

 

начальник відділу комплектування та призову(підготовки молоді) – заступник військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату (за згодою);

 

Дротенко

Олександр Леонідович

 

 –

начальник відділу спортивного забезпечення управління спорту та фінансової діяльності департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації;

 

Новицький

Ігор Юрійович

 

 

спеціаліст І категорії відділу призову та комплектування обласного військового комісаріату (за згодою);

Півень

Олександр Григорович

 

 

головний спеціаліст сектору мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації;

 

Туровська

Олена Григорівна

 

старший інспектор з особливих доручень відділу комплектування та проходження служби управління кадрового забезпечення управління МВС України в області (за згодою);

 

 

 

Заступник голови-керівник
апарату адміністрації                                                                                            В.І.Поліщук

 

 

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку