Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 79 від 16.03.2015

18 Березня 2015 • 09:04

Кіл-сть переглядів: 1 240

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

16.03.2015

 

№ 79

Про проведення заходів

із санітарного очищення

та благоустрою територій

населених пунктів області

 

 

 

Відповідно до Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про місцеві державні адміністрації», Указу Президента України від 30.12.2013 №717/2013 «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 № 777-р «Деякі питання проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля», з метою забезпечення утримання території населених пунктів області у належному стані, створення сприятливих умов для життєдіяльності громадян, поліпшення екологічного стану та архітектурно-естетичного вигляду об’єктів, підготовки до святкування Великодня, Дня перемоги в області:

 

1. Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, державній екологічній інспекції у Житомирській області (за згодою) спільно з департаментами, управліннями, райдержадміністраціями і міськвиконкомами (за згодою), керівниками підвідомчих підприємств та організацій забезпечити проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою населених пунктів області у 2015 році із залученням громадських, молодіжних організацій, волонтерів, активістів.

2. Управлінню освіти і науки, департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно із вищими та середніми навчальними закладами, підвідомчими та підзвітними закладами й установами забезпечити залучення до проведення щорічної акції «За чисте довкілля» учнівської та студентської молоді з метою підвищення рівня громадської активності та соціальної відповідальності у питанні благоустрою та дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Про проведену роботу до 18.05.2015 поінформувати департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

3. Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, державній екологічній інспекції у Житомирській області (за згодою), управлінню МВС України в Житомирській області (за згодою) із залученням інспекцій з благоустрою запровадити в практику проведення рейдів щодо виконання підприємствами, установами та організаціями вимог з утримання в належному санітарно-екологічному стані територій, що належать до сфери управління центральних та місцевих органів влади. Про проведену роботу до 18.05.2015 поінформувати департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

4. Службі автомобільних доріг в Житомирській області (за згодою), Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (за згодою), обласному комунальному агролісогосподарському підприємству „Житомироблагроліс”, Коростенській дирекції залізничних перевезень ДТГО “Південно-Західна залізниця” (за згодою) привести в належний санітарно-екологічний стан підвідомчі території. Про проведену роботу до 18.05.2015 поінформувати департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

5. Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (за згодою), обласному комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс» 25 квітня 2015 року провести загальнообласну акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках».

6. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (за згодою):
1) Питання організації та проведення місячника із санітарного очищення територій та благоустрою населених пунктів розглянути на розширених засіданнях колегій та виконкомів із залученням сільських, селищних голів (за згодою), голів районних і районних у містах рад (за згодою) та зацікавлених сторін (промисловців, підприємців, громадських організацій тощо).
2) Визначити на конкурсних засадах підприємства, установи, організації, відповідальні за утримання об’єктів благоустрою, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, та запровадити телефонну «гарячу лінію».
3) Провести з 30.03.2015 по 15.05.2015 місячник «За чисте довкілля» із приведення в належний санітарний стан територій населених пунктів, здійснення заходів з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, побутових та інших відходів, прибирання та приведення в належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць, доріг, тротуарів, а також забезпечити очищення від сміття берегів водойм та зелених насаджень загального, обмеженого та спеціального призначення. Для цього утворити робочі комісії із залученням спеціалістів відповідних департаментів, управлінь, установ, організацій та органів місцевого самоврядування. Роботи із санітарного очищення, приведення у належний стан кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань завершити до проведення поминальних днів 18-20 квітня. Встановити єдиний санітарний день – четвер.
4) Під час проведення місячника особливу увагу зосередити на прибиранні та вивезенні побутових відходів і сміття, приведенні в належний санітарний стан полігонів твердих побутових відходів, ринків та закріплених територій (вулиць, тротуарів, комунальних доріг, доріг державного та місцевого значення), благоустрої природних джерел питного водопостачання.
5) З метою гідного вшанування пам’яті воїнів, загиблих під час проведення антитерористичної операції та захисту територіальної цілісності держави, надати допомогу сім’ям загиблих щодо благоустрою домогосподарств та прилеглої до них території, під’їздів багатоквартирних будинків, місць їх поховання із залученням представників військкоматів (за згодою), інших державних силових відомств та структур (за згодою), молоді, волонтерів, громадських організацій, добровольчих батальйонів.
6) Залучити до участі у зазначених заходах учнівську та студентську молодь, а також осіб, що перебувають на обліку в центрах зайнятості.
7) Спільно зі службою автомобільних доріг у Житомирській області (за згодою) та управлінням ДАІ УМВС України в Житомирській області (за згодою) до 27.04.2015 привести в належний стан зупинки громадського транспорту, дорожні знаки, бар’єрні огорожі, покриття доріг, елементи мостів та переходів, здійснити розмітку доріг.
8) Звернути особливу увагу прикордонних районів області на стан в’їзних знаків та благоустрій прилеглої до них території з іншими областями та країнами, а також разом із балансоутримувачами оновити в’їзні знаки в населені пункти, міста та райони.
9) Спільно зі службою автомобільних доріг в Житомирській області (за згодою), ПАТ “Енергопостачальна компанія „Житомиробленерго” (за згодою) та іншими підпорядкованими підрозділами до 27.04.2015 привести в належний стан освітлення районних і міських центрів, сільських населених пунктів.
10) Організувати та провести 25 квітня 2015 року загальнообласний день благоустрою, акцію з посадки дерев, залучивши до цієї справи політичні партії, громадські організації, навчальні заклади, державні та бюджетні установи. Попередньо закріпити території, визначити види і обсяги робіт та забезпечити необхідними засобами праці.
11) Забезпечити проведення в рамках Дня благоустрою 25.04.2015 акції із благоустрою територій пам’яток культурної спадщини. Особливу увагу звернути на благоустрій територій пам’яток культурної спадщини, а саме: будинків, споруд, їх комплексів (ансамблів), окремих поховань та некрополів, місць масових поховань померлих та загиблих військовослужбовців (у тому числі іноземців), які загинули у війнах, внаслідок депортації та політичних репресій на території області, місця бойових дій, визначні місця, пов’язані з важливими історичними подіями, з життям та діяльністю відомих осіб, культурою та побутом народів, а також пам’яток археології, історії та монументального мистецтва.
12) Провести інвентаризацію аварійних дерев та вжити заходів щодо їх видалення.
13) Оголосити конкурс на кращий двір, вулицю, комунальне підприємство, організацію та територіальну громаду з приведення в належний санітарний стан закріпленої території. Підсумки конкурсу підбити до 27 квітня 2015 року.
14) Розробити заходи та затвердити графіки виконання робіт із закріпленням територій міст та інших населених пунктів за підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності.
15) Активізувати роботу щодо укладання підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності договорів на утримання закріпленої за ними території (прилеглої території) або здійснення утримання цієї території власними силами.
16) Про хід виконання розпорядження інформувати департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації до 18.05.2015 за формами 1,2, що додаються.

7. Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації узагальнену інформацію про виконання розпорядження надати облдержадміністрації до 25.05.2015.

8. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації забезпечувати висвітлення у засобах масової інформації ходу проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою територій населених пунктів області.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В.

  

 

 

Голова адміністрації  С.О. Машковський                     

 

  

 

 

 

 

Форма 1

 

 

ЗВІТ

про результати проведення щорічної  всеукраїнської акції “За чисте довкілля”

за 20__ рік по _______________ району (місту) за станом на ____________

 

 

з/п

Найменування заходів

Один. виміру

Загальна кількість (усього в населених пунктах)

 

Прибрані (приведені в належний санітарний та естетичний стан)

Відремонтовано

1

2

3

4

5

6

1.

Кількість населених пунктів

од.

 

х

х

у т.ч. міст

од.

 

х

х

2.

Ліквідовано несанкціонованих сміттєзвалищ, у т.ч.:

шт.

 

х

х

 у межах смуг вулиць та доріг населених пунктів;

шт.

 

х

х

 на прибудинкових територіях;

шт.

 

х

х

 на пустирях в межах населених пунктів;

шт.

 

х

х

3.

Обсяг зібраних побутових відходів на несанкціонованих сміттєзвалищах

тис.м3

 

х

х

4.

 

 

 

Наявність, технічний та санітарний стан:

 

х

х

х

 прибудинкових територій

тис. м2

 

 

х

 парків

од./ тис. м2

 

 

 

 скверів

од./ тис. м2

 

 

 

 дитячих майданчиків

од./ тис. м2

 

 

 

 спортивних майданчиків

од./ тис. м2

 

 

 

 господарських майданчиків

од./ тис. м2

 

 

 

 місць вигулу домашніх тварин (собак)

од./ тис. м2

 

 

х

5.

Зелені насадження загального користування:

х

х

х

х

 дерева

тис. шт.

 

х

х

 кущі

тис. шт.

 

х

х

 газони

тис. м2

 

 

 

 квітники

тис. м2

 

 

х

6.

Наявність, утримання місць для поховання:

 

 

 

 

 кладовищ

од./га

 

 

 

 братських могил

од.

 

 

 

 меморіальних комплексів

од.

 

 

 

 місць почесних поховань

од.

 

 

 

7.

Наявність, прибирання та впорядкування вулиць та доріг населених пунктів, зокрема:

 

х

х

х

 доріг

тис. м2

 

 

 

 тротуарів

тис. м2

 

 

 

 велосипедних доріжок

тис. м2

 

 

 

 зупинок міського транспорту

од.

 

 

 

8.

Витрачено коштів на благоустрій усього, у т.ч.

млн. грн.

 

х

х

 бюджетних

млн. грн.

 

х

х

 позабюджетних

млн. грн.

 

х

х

9.

Протяжність очищених від сміття берегів водойм

тис. м2

 

 

х

 

10.

Кількість залученої до участі у весняних толоках громадськості,

осіб

 

х

х

 

 

 

 

 

у т.ч. учнівської молоді,

осіб

 

х

х

студентської молоді

осіб

 

х

х

11.

Відзначено громадян – найбільш активних учасників всеукраїнської акції

осіб

 

х

х

 

 

Заступник голови-
керівник апарату
адміністрації                                                                                                       В.І.Поліщук

 

 

 

 

   Форма 2

 

 

ЗВІТ

про результати проведення __ квітня 20__ року

дня благоустрою населених пунктів в рамках щорічної Всеукраїнської акції “За чисте довкілля”

_______________________________________________________

(назва району, міста)

 

 

Загальна кількість населених пунктів, що взяли участь у заході

Телефон

гарячої

лінії

Об’єкт              благоустрою

Встановлено

нових

дитячих

майданчиків

Ремонт

існуючих

дитячих

майданчиків

Площа

прибудинкових

територій

адміністративних

будівель, яка

запланована

для прибирання

під час суботника

Ліквідовано несанкціонованих сміттєзвалищ

Обсяг вивезених відходів  зібраних на несанкціо-нованих сміттє-звалищах

Висаджено дерев

усього населених пунктів

у тому числі міст

 

од.

од.

 

 

шт.

шт.

га

од.

м3

тис. од.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Висаджено

 кущів

Упорядкування

 газонів,

квітників

Кількість підприємств,

установ, організацій,

що взяли участь

у заходах по суботнику

Кількість осіб,

що узяли

участь у суботнику

12

13

14

15

тис.од.

тис. м3

тис.од.

тис.осіб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку