Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 83 від 18.03.2015

30 Березня 2015 • 14:44

Кіл-сть переглядів: 1 054

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

18.03.2015

 

№ 83

Про реалізацію

інженерно-технічних

заходів цивільного захисту  

 

 

 

 

Відповідно до розділу п’ятого  статті 45 Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 №6 «Про затвердження переліку об’єктів, що належать суб’єктам господарювання, проектування яких здійснюється з урахуванням вимог інженерно-технічних заходів цивільного захисту» (далі – Перелік) та з метою проектування і реалізації інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудуванні та будівництві об’єктів:

 

1. Департаменту містобудування архітектури та будівництва облдержадміністрації:

 

1) На стадії погодження завдань на проектування схем планування територій, генеральних планів населених пунктів області та іншої містобудівної документації враховувати розробку інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

 

2) Щороку до 25 грудня інформувати управління ДСНС України у Житомирській області про хід виконання цього розпорядження.

 

2. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам:

 

1) Забезпечити дотримання вимог нормативних і законодавчих актів з питань реалізації та впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудуванні (містобудівної документації) та під час будівництва об’єктів (проектної документації).

 

2) Передбачати на стадії формування завдань на проектування схем планування території, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації інженерно-технічні заходи цивільного захисту.

 

3) Передбачати на стадії формування містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки (завдання на проектування) об’єктів, визначених у Переліку, необхідність розроблення у складі проектної документації розділу „Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)”.

 

4) Провести відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед проектних установ і організацій.

 

5) Щороку до 25 грудня інформувати управління ДСНС України у Житомирській області про хід виконання цього розпорядження.

 

3. Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації забезпечити розгляд та погодження у встановленому порядку завдань для проектування розділу „Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)”.

 

4. Рекомендувати управлінню ДСНС України у Житомирській області:

 

1) Забезпечити в установлені законодавством терміни надання завдань для проектування розділу «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)» у проектній документації на будівництво об’єктів та при плануванні забудови територій.

 

2) Надавати проектним установам і організаціям консультативну допомогу та інформаційні послуги з питань розроблення інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

 

3) Щороку до 15 січня подавати облдержадміністрації узагальнену інформацію про хід виконання розпорядження.

 

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 28.11.2012 № 413 «Про реалізацію інженерно-технічних заходів цивільного захисту».

 

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В. 

  

 

 

Голова адміністрації  С.О. Машковський                     

 

  

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку