Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 102 від 13.04.2016

18 Квітня 2016 • 12:23

Кіл-сть переглядів: 221

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

13.04.2016

 

№ 102

Про заходи щодо забезпечення призову на строкову військову службу громадян України 1989 – 1998 років народження у травні –  червні 2016 року

 

 

 

Відповідно до статей 6, 39, 41 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, статей 15,16 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Указу Президента України від 29.03.2016 № 122/2016 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році”:

 

1. Провести в установленому порядку призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу у травні (починаючи з 5 травня) – червні 2016 року.

2. Для керівництва районними та міськими призовними комісіями і здійснення контролю за їх діяльністю утворити обласну призовну комісію та затвердити її склад згідно з додатком.
Засідання обласної призовної комісії в період з 14 квітня – 14 липня 2016 року проводити щочетверга.

3. Районним державним адміністраціям та рекомендувати міськвиконкомам:
1) Утворити районні та міські призовні комісії відповідно до статті 16 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та затвердити їх персональний склад.
2) Протягом квітня – червня 2016 року організувати медичний огляд призовників 1989-1998 років народження.
3) Для проведення медичного огляду громадян, призову їх на строкову військову службу та відправки призваних до військових частин забезпечити військові комісаріати обладнаними призовними пунктами, медикаментами, інструментарієм, медичним і господарським майном, автомобільним транспортом, виділити їм необхідну кількість лікарів, медперсоналу та технічних працівників.
4) Ужити дієвих заходів щодо:
здійснення поточних ремонтів призовних дільниць;
оповіщення призовників про їх виклик у військові комісаріати та забезпечення своєчасного прибуття за цим викликом;
проведення урочистих проводів призовників на строкову військову службу;
підтримання на призовних дільницях громадського порядку;
дотримання правил безпеки при перевезенні призовників.

4. Рекомендувати керівникам підприємств, закладів, установ незалежно від підпорядкування і форм власності згідно із пунктом 1 статті 21 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” забезпечити виплату громадянам, які звільняються з роботи у зв’язку з призовом, вихідної допомоги у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

5. Управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації:
1) Забезпечити районні (міські) призовні комісії і обласну медичну комісію медикаментами, інструментарієм та медичним обладнанням.
2) Для проведення медичного огляду призовників на обласному збірному пункті за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділити кваліфікованих лікарів і медперсонал, за якими зберігаються займана посада та середній заробіток за місцем постійної роботи на весь час виконання роботи в обласному військовому комісаріаті.
3) До 15 квітня 2016 року надіслати у районні (міські) військові комісаріати списки осіб, призовників 1989-1998 років народження, які знаходяться на лікуванні та обліку в обласних і районних лікувальних закладах.
4) Забезпечити обстеження на вірусний гепатит “В”, “С”, сифіліс, СНІД – інфекцію, флюорографічне обстеження органів грудної клітки призовників у період проходження ними районних (міських) медичних і призовних комісій та на обласному збірному пункті – під час відправки їх до військових частин.
5) За результатами весняного призову на строкову військову службу у 2016 році проаналізувати стан медичного обстеження призовників та поінформувати обласну призовну комісію.

6. Рекомендувати головному управлінню Національної поліції України в області:
1) Протягом квітня – червня 2016 року за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділяти наряд поліції для чергування на обласному збірному пункті.
2) Забезпечити розшук, затримання і доставлення до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

7. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації:
1) Оприлюднити дане розпорядження у засобах масової інформації.
2) Забезпечити висвітлення в засобах масової інформації зміни до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” стосовно призовного віку, строках проходження строкової служби, порядку надання відстрочок та звільненню від призову, акцентувати увагу на рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744 щодо унеможливлення залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

8. Рекомендувати Житомирському обласному військовому комісаріату поінформувати облдержадміністрацію про хід виконання розпорядження до 25 липня 2016 року.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Лагуту Я.М.

 

 

Голова адміністрації

С.О. Машковський

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку