Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 146 від 24.05.2016

30 Травня 2016 • 11:26

Кіл-сть переглядів: 238

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

24.05.2016

 

№ 146

Про підготовку об’єктів господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2016/17 року

 

 

 

Відповідно до ст. ст. 2, 20 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, ст.12 Закону України „Про теплопостачання”, ст.6 Закону України „Про житлово – комунальні послуги”, з метою забезпечення якісної підготовки об’єктів господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2016/17 року, своєчасного початку опалювального сезону:

 

1. Затвердити заходи з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2016/17 року (додаються).

2. Утворити обласний оперативний штаб для організації підготовки об’єктів господарського комплексу та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2016/17 року та затвердити його склад згідно з додатком.

3. Персональну відповідальність за своєчасну та якісну підготовку об’єктів до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2016/17 року покласти на голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

4. Райдержадміністраціям та рекомендувати міськвиконкомам :

 

1) До 01.06.2016 провести наради з керівниками підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, які забезпечують підготовку господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення області до роботи в зимових умовах. Створити робочі групи для координації роботи з цих питань та розгляду наявних проблем.

 

2) Узгодити з регіональними підрозділами управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області оперативні плани дій, спрямовані на локалізацію надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

3) Уживати заходів із погашення усіма категоріями споживачів заборгованості за спожиті енергоносії.

4) Забезпечити готовність автономних та аварійних джерел енергозабезпечення на об’єктах соціальної сфери.

5) Забезпечити підготовку спеціалізованої техніки для прибирання снігу та посипання вулично-дорожньої мережі протиожеледними сумішами у необхідній кількості.

6) Здійснити заходи щодо перевірки стану газового обладнання у житловому фонді.

7) Ужити заходів з енергозбереження шляхом модернізації котельного обладнання, використання електроенергії у системах теплозабезпечення, термомодернізації житлових будинків, переведення котелень на альтернативні види палива, закриття нерентабельних котелень та визначити джерела фінансування для їх реалізації.

8) Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової інформації щодо необхідності зменшення споживання природного газу, його заміщення іншими видами палива, а також ощадливого використання теплової енергії.

9) Опрацювати питання щодо укладання у 2016 році енергосервісних договорів для підвищення енергоефективності бюджетних установ.

10) Забезпечити виконання затверджених заходів, визначених цим розпорядженням, які необхідно завершити до 01.09.2016, та щомісяця
до 5 числа інформувати департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації про хід їх реалізації.

5. Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації узагальнену інформацію про виконання заходів, визначених розпорядженням, щомісяця до 15 числа надавати облдержадміністрації.

6. Департаментам облдержадміністрації: містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, праці та соціального захисту населення, управлінням облдержадміністрації: промисловості, розвитку інфраструктури та туризму, охорони здоров’я, освіти і науки, культури, райдержадміністраціям та рекомендувати міськвиконкомам, підвідомчим підприємствам й установам здійснювати контроль за виконанням обсягів робіт з підготовки об’єктів господарського комплексу та соціальної сфери області до сталого проходження опалювального сезону 2016/17 року.

 

7. Рекомендувати РГК «Житомиргаз» та ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» в межах компетенції забезпечити підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2016/17 року.

 

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В.

  

 

Голова адміністрації

С.О. Машковський

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку