Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 206 від 07.07.2016

21 Липня 2016 • 12:36

Кіл-сть переглядів: 128

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

07.07.2016

 

№ 206

Про заходи щодо посилення пожежної безпеки в період збирання врожаю 2016 року

 

 

 

Відповідно до статей 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Кодексу цивільного захисту України, доручення першого заступника Голови ДСНС України Мельчуцького О.Г. від 19.04.2016 № 02-5543/261 та з метою недопущення втрат зерна і грубих кормів через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання і переробки врожаю у 2016 році:

1. Звернути увагу голів районних державних адміністрацій на поліпшення роботи щодо проведення комплексу протипожежних заходів на сільськогосподарських об’єктах та організації пожежогасіння в сільській місцевості.

2. Управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з управлінням ДСНС України у Житомирській області для поліпшення профілактичної роботи:

1) Протягом червня-липня організувати та провести семінари з підготовки сільськогосподарських підприємств до збирання нового врожаю з урахуванням питань забезпечення протипожежного захисту.

2) У липні-серпні цього року провести спільне вивчення стану пожежної безпеки, охорони праці на зернопереробних та зернозаготівельних підприємствах області.

3. Головам районних державних адміністрацій:

1) З метою надання допомоги в забезпеченні протипожежного захисту кормо- і зернозбиральної техніки, транспортних засобів, інших об’єктів та споруд сільськогосподарського виробництва разом з представниками управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, територіальних підрозділів управління ДСНС України у Житомирській області організувати спільне вивчення стану протипожежної безпеки на підприємствах системи агропромислового комплексу.

2) З метою запобігання виникненню пожеж, їх розповсюдженню на хлібних масивах та заборони спалювання стерні і пожнивних рештків на полях розглянути зазначені питання на розширених нарадах, з прийняттям відповідних рішень.

3) Рекомендувати підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності на період зернозбиральної кампанії (за згодою):
виконати комплекс протипожежних заходів на об’єктах збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю. Забезпечити цілодобову охорону зерно- та кормоскладів з метою профілактики крадіжок та виникнення пожеж;
вжити заходів щодо комплектування зернозбиральної та іншої техніки, задіяної на збиранні врожаю, іскрогасниками, первинними засобами пожежогасіння;
вжити заходів до виконання вимог Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 25.02.2009 № 136 «Про затвердження Положення про добровільну пожежну дружину (команду)» щодо створення та організації цілодобового чергування підрозділів місцевої і добровільної пожежної охорони;
спільно з органами державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки запровадити проведення рейдових перевірок хлібних масивів, місць зберігання і переробки нового врожаю. Вжити заходів до закриття польових доріг через хлібні масиви.

4) Про хід виконання розпорядження інформувати управління ДСНС України у Житомирській області до 15 липня та 05 вересня 2016 року.

4. Управлінню ДСНС України в Житомирській області:

1) Надавати консультаційну допомогу сільськогосподарським підприємствам у придбанні, ремонті пожежної техніки, комплектації її пожежно-технічним обладнанням.

2) Забезпечити проведення планових (позапланових) перевірок дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки хлібоприймальними,

сільськогосподарськими підприємствами та господарствами, задіяними у збиранні, переробці і зберіганні врожаю, заготівлі кормів, та їх готовності до прийняття і зберігання зернових культур урожаю 2016 року.

3) Інформувати облдержадміністрацію про хід виконання розпорядження до 21 липня та 15 вересня 2016 року.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Гундича І.П.

  

 

Голова адміністрації

С.О. Машковський

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку