Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ЗАТВЕРДЖЕНО Розпорядження голови обласної державної адміністрації 23.09.2016 № 311

17 Жовтня 2016 • 14:27

Кіл-сть переглядів: 79

ПОРЯДОК
використання коштів обласного бюджету, передбачених для фінансування заходів Регіональної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів обласного бюджету, передбачених для фінансування заходів Регіональної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015 – 2018 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 28.05.2015 № 1546, і застосовується протягом усього періоду дії Програми.

2. Головним розпорядником бюджетних коштів є управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

3. Кошти обласного бюджету спрямовуються на реалізацію заходів Програми, а саме: на забезпечення пільгових приміщень вартістю 1 грн. на рік для організацій, які дають допомогу соціально-уразливим групам населення, зміцнення матеріально-технічної бази спеціалізованої лабораторії обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом (у тому числі шляхом закупівлі в установленому порядку лабораторного обладнання), забезпечення розробки та виготовлення соціальної реклами, друкованої продукції з питань профілактики ВІЛ – інфекції/СНІДу, що пропагує здоровий спосіб життя, проведення інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на запобігання ВІЛ/СНІДу та фомування навичок здорового способу життя, проведення широкомасштабних інформаційних заходів з питань профілактики ВІЛ/СНІДу, сприяння у наданні дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітям, які не отримують належного батьківського піклування соціальних та профілактичних послуг, надання споживачам ін’єкційних наркотиків, забезпечення осіб, які надають сексуальні послуги за винагороду, чоловіків, які мають секс з чоловіками комплексними профілактичними послугами, здійснення заходів із профілактики передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини шляхом закупівлі медичних виробів одноразового використання, адаптованих молочних сумішей, забезпечення вільного доступу до безоплатного консультування та тестування на ВІЛ населення області із застосуванням методів імуноферментного аналізу та швидких тестів, забезпечення проведення досліджень на маркери вірусних гепатитів В і С у людей, які живуть з ВІЛ, забезпечення зовнішнього та внутрішнього контролю якості лабораторних досліджень, забезпечення лабораторного супроводу перебігу ВІЛ-інфекції та моніторингу ефективності АРТ, забезпечення тест-системами для визначення СD4, забезпечення діагностики опортуністичних інфекцій, супутніх захворювань та ускладнень у хворих на ВІЛ, забезпечення лікування та медикаментозної профілактики опортуністичних інфекцій, супутніх захворювань, ускладнень ВІЛ-інфекції та хвороб, зумовлених ВІЛ у ВІЛ-інфікованих осіб, забезпечення надання соціальних послуг дітям, які можуть контактувати з ВІЛ-інфікованими особами, забезпечення надання соціальних послуг ВІЛ-інфікованим дорослим.

 

4. Використання коштів обласного бюджету здійснюється обласним центром профілактики та боротьби із СНІДом Житомирської обласної ради.

5. Операції з бюджетними коштами проводяться відповідно до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.08.2012 № 938, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12.09.2012 за №1569/21881.

6. Складання та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

 

В.о. начальника управління

охорони здоров’я облдержадміністрації

В.І. Лучків
Версія для друку